Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να κοστίσει 47 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Fed: Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να κοστίσει 47 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Δυσοίωνη πρόβλεψη της Fed του St. Louis
Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια έως και 47 εκατ. θέσεων εργασίας το επόμενο τρίμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δυσοίωνη μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του St. Louis.
Σε ποσοστό, ο αριθμός μεταφράζεται σε ανεργία 32,1%, πολύ υψηλότερα από το 24,9% της Μεγάλης Ύφεσης.
«Αυτοί οι αριθμοί οι τεράστιοι σε σύγκριση με τα ιστορικά δεδομένα, ωστόσο και το σοκ που βιώνουμε είναι μάλλον μοναδική και δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο έχει βιώσει η αμερικανική οικονομία τα τελευταία 100 χρόνια», αναφέρει ο οικονομολόγος της Fed, Miguel Faria-e-Castro.
Ήδη, αριθμός-ρεκόρ 3,28 εκατ. ανθρώπων κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου 2020 - αριθμός υπερτετραπλάσιος του προηγούμενου ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 1982, όταν είναι υποβληθεί συνολικά 695.000 αιτήσεις.
Βέβαια, αυτό το αρνητικό σοκ δεν επηρεάζει εξίσου όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας: παρότι πολλοί εργαζόμενοι του τομέα υπηρεσιών είναι σε θέση να εργαστούν από το σπίτι, όσοι η δουλειά τους απαιτεί διαπροσωπική επαφή είναι πολύ πιθανότερο να βιώσουν προβλήματα στην εργασία τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης