Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά +3,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη χώρα, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020

tags :
ΗΠΑ: Κατά +3,9% αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη χώρα, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν ήπια άνοδο της τάξεως του +0,2%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (31/3) στοιχεία του S&P CoreLogic Case-Shiller, διευρύνοντας την σχετική τάση που σημειώθηκε το 2019.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +3,66% τον Δεκέμβριο του 2019.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις δέκα μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά +2,6% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης +2,3% τον ΔΕκέμβριο, ενώ ο υποδείκτης των είκοσι μεγαλύτερων πόλεων κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +3,1%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,3% προηγουμένως.
Μεταξύ των μεγαλουπώλεων στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος συμπεριλαμβάνονται το Φίνιχ, το Σιάτλ και η Τάμπα.
Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, ο δείκτης τιμών κατοικιών του S&P CoreLogic Case-Shiller κατέγραψε ήπια άνοδο της τάξεως του +0,2%.
«Η τάση σταθερής αύξησης που καθιερώθηκε το 2019 συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του νέου έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος επενδύσεων στην S&P Dow Jones Indices, Craig Lazzara, προσθέτοντας ότι «μετά από μία μακρά περίοδο επιβράδυνσης των τιμών, όλοι οι δείκτες αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης