Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Πτωτική η τάση των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία - Αργεί η άρση του lockdown

Capital Economics: Πτωτική η τάση των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία - Αργεί η άρση του lockdown
Θα καθυστερήσει η άρση του lockdown στην Ιταλία
Πτωτική είναι η τάση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι επιτέλους το lockdown επιφέρει αποτελέσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
Σημειώνουν ωστόσο, ότι η άρση του lockdown θα καθυστερήσει.
Τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί σχεδόν 102.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν αναρρώσει ή αποβιώσει.
Το 30% όλων των αναφερόμενων κρουσμάτων στην ευρωζώνη είναι στην Ιταλία, εκ των οποίων το 42% είναι στη Λομβαρδία, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το lockdown στις 8 Μαρτίου, προτού επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα δύο ημέρες αργότερα.
Στην πράξη, φυσικά, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πολύ μεγαλύετερος, δεδομένης της περιορισμένης έκτασης των εξετάσεων και του αριθμού των ασυμπτωματικών περιπτώσεων.
Ωστόσο ακόμα και αν εξακολουθήσει να μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, η άρση της καραντίνας θα καθυστερήσει, σημειώνουν οι αναλυτές.
Πιθανό σημείο αναφοράς αποτελεί η Κίνα, η οποία χρειάστηκε ένα μήνα μετά τo peak των κρουσμάτων, προκειμένου να υποχωρήσουν σημαντικά τα κρούσματα και να αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί, αν φυσικά θεωρηθούν αξιόπιστα τα στοιχεία, όπως υπογραμμίζει η Capital Economics.

Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης