Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασφυξία προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στις τουρκικές τράπεζες

Ασφυξία προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στις τουρκικές τράπεζες
Tα μηνύματα που λαμβάνουν οι τουρκικές τράπεζες για τη ρευστότητα στη χώρα είναι δυσοίωνα
Απεγνωσμένα αναζητούν ρευστότητα οι τουρκικές τράπεζες προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία της χώρας, με τα μηνύματα που λαμβάνουν όμως για τον Απρίλιο να είναι τουλάχιστον δυσοίωνα.
Στον αντίποδα, τραπεζικά στελέχη της γείτονος αντιτείνουν: «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
«Οι τράπεζες στην Τουρκία έχουν αρκετή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία» αναφέρει ο Recep Bastug, CEO της Turkiye Garanti Bankasi.
Ωστόσο, η ισπανική Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, υποστηρίζει πως θα υπάρξουν σοβαρές χρηματοδοτικές ανάγκες οι οποίες θα ενταθούν από την έλλειψη ρευστότητας η οποία θα παρατηρηθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γείτονος πιέζουν την κυβέρνηση της χώρας για την παροχή επιπλέον ρευστότητας, ώστε η οικονομία να αντέξει την «καταιγίδα» την οποία προκάλεσαν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2020, η κυβέρνηση διπλασίασε τα χρήματα για ένα ταμείο που εγγυάται δάνεια για επιχειρήσεις, ύστερα από μια σειρά άλλων μέτρων που πήρε για να διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Προς το παρόν οι τράπεζες μείωση στην καταναλωτική δαπάνη.
Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε περισσότερο από 50%, δήλωσε ο Bastug, καθώς οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι λόγω της επιδημίας του ιού.
Οι δαπάνες για πιστωτικές κάρτες μειώθηκαν επίσης περισσότερο από 30%, συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης