Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Αυξημένα κέρδη για το 2019, στα 7,2 δισ. στερλίνες – Στα 124 δισ. τα έσοδα

tags :
Huawei: Αυξημένα κέρδη για το 2019, στα 7,2 δισ. στερλίνες – Στα 124 δισ. τα έσοδα
Η Huawei ανακοίνωσε την μικρότερη αύξηση της κερδοφορίας της στην τριετία
Αυξημένα καθαρά κέρδη, κατά 5,7% (έναντι +25% το 2018), ανακοίνωσε η Huawei για το σύνολο του 2019, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 62,7 δισ. γουάν (7,23 δισ. στερλίνες).
Τα κέρδη της κορυφαίας εταιρείας smartphones επηρέασαν αρνητικά οι χαμηλές πωλήσεις στο εξωτερικό, εν μέσω μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας της Ουάσιγκτον να περιορίσουν την παγκόσμια επέκταση της κινεζικής εταιρείας.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 19% στα 858,8 δισ. γουάν (123,7 δισ. βρετανικέςλίρες), κυρίως λόγω της αύξησης κατά 34% στις πωλήσεις για τη μονάδα καταναλωτικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει τα smaetphones.
Οι δραστηριότητες μεταφορών της, που περιλαμβάνουν και τον εξοπλισμό για δίκτυα κινητής 5G, εμφάνισαν αύξηση των πωλήσεων μόλις κατά 3,8%.
Η Ουάσιγκτον έχει τοποθετήσει την εταιρεία στην λεγόμενη Entity List, αφού την κατηγόρησε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Η εν λόγω λίστα περιορίζει τις πωλήσεις αμερικανικών αγαθών και άλλων προϊόντων που κατασκευάζονται στο εξωτερικό, και περιλαμβάνουν αμερικανική τεχνολογία.
Επίσης, η κυβέρνηση Trump προετοιμάζει περαιτέρω μέτρα με στόχο τον περιορισμό της προσφοράς επεξεργαστών στην εταιρεία, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης