Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -4,7%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (31/3) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -4,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -4,8%.
Παράλληλα, ο δείκτης αποστολών αυξήθηκε κατά +2,6% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι δείκτες αποστολών και αναλογίας αποθεμάτων υποχώρησαν κατά -2% και -2,5% αντίστοιχα.
Σε ξεχωριστικά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομίας, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,6% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, έναντι αύξησης +1,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση -1,7%.
Επιπλέον, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +1,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,4% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων στο -1,5%.
Από την πλευρά της, η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το ποσοστό ανεργίας στη χώρας για τον ίδιο, σύμφωνα με τα οποία δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 2,4%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η απασχόληση στη χώρα αυξήθηκε κατά 350 χιλ. άτομα, στα 66,9 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ ο αριθμός των ανεργών σημείωσε ετήσια άνοδο της τάξεως των 30 χιλ. ατόμων, στα 1,59 εκατ. άτομα συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης