Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 42.000 οι νεκροί στο Wuhan της Κίνας και όχι 3.200, υποστηρίζουν οι κάτοικοι

tags :
Στους 42.000 οι νεκροί στο Wuhan της Κίνας και όχι 3.200, υποστηρίζουν οι κάτοικοι
Οι κάτοικοι του Wuhan (Ουχάν) διαψεύδουν την κινεζική κυβέρνηση
Οι κάτοικοι του Wuhan (Ουχάν), από όπου ξεκίνησε η φονική πανδημία του κορωνοϊού, διαψεύδουν ευθέως την κινεζική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στον αριθμό των νεκρών.
Σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει μέχρι στιγμής το Πεκίνο, ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό ανέρχεται σε 3.300 με τους 3.182 εξ αυτών να προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.
Μιλώντας στο δίκτυο Radio Free Asia, κάτοικοι της πόλης δήλωσαν πως τα επτά γραφεία τελετών της περιοχής παραδίδουν καθημερινά 500 τεφροδόχους στις οικογένειες, δηλαδή 3.500 ανά ημέρα.
Με άλλα λόγια, σε ένα διάστημα 12 ημερών που θα διαρκέσουν οι παραδόσεις, θα έχουν παραδοθεί 42.000 τεφροδόχοι.
Όλες οι τεφροδόχοι θα έχουν παραδοθεί πριν τις 5 Απριλίου, ημέρα του φεστιβάλ Qing Ming κατά την οποία οι οικογένειες επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους.
Την ίδια στιγμή, το περιοδικό Caixin κατέγραψε την μαρτυρία οδηγού φορτηγού που ανέφερε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών της περιοχής μέσα σε δύο ημέρες 5.000 τεφροδόχους.
Το Radio Free Asia μεταδίδει, επίσης, ότι μέσα σε ένα μήνα μόνο έγιναν 28.000 αποτεφρώσεις νεκρών στην Ουχάν.
Νωρίτερα σήμερα (31/3), επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης δήλωναν στη Daily Mail πως, στην Κίνα, τα πράγματα μπορεί να είναι 40 φορές χειρότερα από ό,τι αναφέρει το κομμουνιστικό κράτος.
Image
"Ο Β. Johnson έχει ειδοποιηθεί από επιστημονικούς συμβούλους ότι τα επίσημα δηλωμένα στατιστικά στοιχεία της Κίνας σχετικά με τον αριθμό των περιπτώσεων κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι κατά 15 έως 40 φορές χειρότερα".
"Υπάρχει μια αηδιαστική καμπάνια παραπληροφόρησης και είναι απαράδεκτη", ανέφερε μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή στη Daily Mail.
"Η [κινεζική κυβέρνηση] γνωρίζει ότι έχουν αυτά τα άσχημα στοιχεία, και αντί να τα κοινοποιήσουν, λένε ψέματα".
Η βρετανική κυβέρνηση επίσης "πιστεύει ότι η Κίνα επιδιώκει να οικοδομήσει την οικονομική της δύναμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας με «εξευτελιστικές προσφορές βοήθειας» σε όλο τον κόσμο».
Η Κίνα έχει παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες κιτ δοκιμών και μάσκες σε όλο τον κόσμο.
Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι δεν δουλεύουν.
"Στην Ισπανία, η οποία έχει σήμερα τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού στον κόσμο, η κυβέρνηση αγόρασε 640.000 πακέτα ταχείας δοκιμής από την Κίνα και τη Νότια Κορέα".
"Οι ειδικοί όμως σύντομα ανακάλυψαν ότι οι δοκιμές που αγόρασε από την κινεζική εταιρία Bioeasy είχαν εντοπίσει μόνο σωστά τα περιστατικά κορωνοϊού κατά 30%", σύμφωνα με την El Pais.
"Η Τσεχική Δημοκρατία αγόρασε επίσης 150.000 πακέτα ταχείας δοκιμής από την Κίνα και έχει επίσης βρει προβλήματα".
"Ένας γιατρός που χρησιμοποίησε τις δοκιμές διαπίστωσε ότι το 80% των κιτ ήταν ελαττωματικό και έχει επιστρέψει πίσω στις συμβατικές εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες είναι σημαντικά πιο αργές στη διαδικασία".
Άλλες χώρες όπως η Τουρκία και η Γεωργία, καθώς και η Ολλανδία ανέφεραν προβλήματα με τις δοκιμές και τις μάσκες.
Από τότε που άρχισε η επιδημία τον Δεκέμβριο, έχει αναγνωριστεί ότι η Κίνα ψεύδεται για τους πραγματικούς αριθμούς.
Μια επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι αν η Κίνα ενεργούσε νωρίτερα για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό, τότε η περαιτέρω εξάπλωση θα μπορούσε να αποφευχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου και δεν θα είχε γίνει παγκόσμια πανδημία.
Έχει καταστεί σαφές ότι οι πρώτες περιπτώσεις του κινεζικού ιού αναφέρθηκαν στα μέσα του Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πρώτο άλμα του ιού από ζώα σε ανθρώπους πιθανότατα συνέβη τον Οκτώβριο στην πόλη Wuhan.
Αντί να ενεργήσει αμέσως, η κινεζική κυβέρνηση περίμενε μέχρι τις 23 Ιανουαρίου πριν εκδώσει εντολές απομόνωσης στα 11 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Wuhan.
Το κομμουνιστικό κράτος εργάστηκε επίσης για την καταστολή και την τιμωρία των γιατρών και των επιστημόνων που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν, ισχυριζόμενο ότι δεν υπάρχουν "στοιχεία" για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Καθώς το κομμουνιστικό κράτος χαλάρωσε τις εντολές του lockdown, τέθηκαν περαιτέρω ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σύμφωνα με την Daily Mail.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης