Τελευταία Νέα
Speculator

Ποιοι insiders «μάντεψαν» σωστά την πορεία της αγοράς – Ποιος CEO χάνει τα περισσότερα

tags :
Ποιοι insiders «μάντεψαν» σωστά την πορεία της αγοράς – Ποιος CEO χάνει τα περισσότερα
Μεγάλες υποαξίες γράφουν όσοι αγόρασαν λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πίσω τις μετοχές που πούλησαν με μεγάλο discount
Σημαντικές υποαξίες καταγράφουν τα μέλη των διοικήσεων εισηγμένων και τα στελέχη που λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης αγόρασαν μετοχές.
Εκτός από τις υποαξίες που καταγράφουν τα ποσοστά των βασικών μετόχων από την πτώση του ΧΑ κατά 40% περίπου, αρκετοί insiders στα τέλη του 2019 και στις αρχές του 2020 είχαν αγοράσει μετοχές.
Την ίδια ώρα σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα μπορούν να αγοράσουν μετοχές που πούλησαν insiders μέχρι τις αρχές του έτους.
Τις μεγαλύτερες υποαξίες καταγράφει ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος μετά την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας και στο διάστημα από 17/12/19 έως 26/2/20 αγόρασε 1,56 εκατ. μετοχές της εταιρείας δαπανώντας το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ.
Η μέση τιμή αγοράς κάθε μετοχής ήταν τα 8,09 ευρώ, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 5,58 ευρώ και καταγράφει έτσι απώλειες 2,51 ευρώ ανά μετοχή ή 4 εκατ. ευρώ συνολικά.
Αξιόλογες απώλειες καταγράφουν και άλλα στελέχη του ομίλου, οι οποίοι την ίδια περίοδο αγόραζαν μετοχές σε τιμές σημαντικά υψηλότερες των 8 ευρώ.
Στην Αεροπορία Αιγαίου, ο Ευτύχιος Βασιλάκης στις 4/12/19 αγόρασε 238 χιλ. μετοχές με 8 ευρώ τη μία καταβάλλοντας 1,9 εκατ. ευρώ.
Σήμερα αυτές οι μετοχές αξίζουν κάτι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.
Ακριβώς τα ίδια χάνει και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ο οποίος είχε επίσης αγοράσει ίδιο αριθμό μετοχών προς τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ και άλλα στελέχη είχαν αγοράσει μετοχές πάνω από τα 8,20 ευρώ και σήμερα η μετοχή είναι στα 4,09 ευρώ.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας είχε αγοράσει στις 2/12/19 80 χιλ. μετοχές προς 4,77 ευρώ και σήμερα η μετοχή είναι στα 3,34 ευρώ.
Αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου ο κ.Γεράρδος, πρόεδρος της Πλαίσιο είχε αγοράσει λίγες μετοχές (13,5 χιλ. τεμάχια περίπου) λίγο πάνω από τα 3,45 ευρώ με την τιμή της μετοχής σήμερα να είναι λίγο πάνω από τα 2,1 ευρώ.
Στον αντίποδα σε υψηλές τιμές έχουν πουλήσει χιλιάδες μετοχές οι insiders της Motor Oil.
Στελέχη της Fourlis πούλησαν μετοχές που έλαβαν μέσω stock option σε τιμές πάνω από 5,40 ευρώ με τη μετοχή να είναι κοντά στα 3,25 ευρώ.
Στη Lavipharm οι μεγάλες αγορές που γίνονται από τον Αθανάσιο Λαβίδα, πρόεδρο της εισηγμένης, έχουν σταθεροποιήσει τη μετοχή και βρίσκεται κοντά στη μέση τιμή αγοράς.
Σημειώνεται πως έχει αγοράσει περίπου 1,3 εκατ. μετοχές από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Στην Τιτάν ο κ.Κανελλόπουλος εμφανίζεται πωλητής από επίπεδα άνω των 18 ευρώ και μέχρι τα 13 ευρώ. 
Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. πούλησε 350 χιλ. τεμάχια με τιμή 7,22 ευρώ και σήμερα η τιμή της μετοχής είναι στα 5,20 ευρώ περίπου.
Η Λυδία Χαϊδά έχει πουλήσει περίπου 350 χιλ. μετοχές με μέση τιμή λίγο πάνω από 1 ευρώ και σήμερα η μετοχή είναι στα 0,61 ευρώ.
Στην Παπουτσάνης πουλήθηκαν αρκετές μετοχές στα 1,65 ευρώ από στελέχη και βασικό μέτοχο, αλλά η μετοχή αντέδρασε γρήγορα από τα χαμηλά του 1,20 ευρώ και δεν απέχει σημαντικά από την τιμή πώλησης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης