Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 150.000 τα κρούσματα Covid-19 - Έκκληση σε γιατρούς-νοσηλευτές για βοήθεια κάνει η Ν.Υόρκη

ΗΠΑ: Πάνω από 150.000 τα κρούσματα Covid-19 - Έκκληση σε γιατρούς-νοσηλευτές για βοήθεια κάνει η Ν.Υόρκη
Χρειαζόμαστε βοήθεια είναι η έκκληση σε επαγγελματίες υγείας να πάνε στην Νέα Υόρκη, που απηύθυνε σήμερα 30/3, ο κυβερνήτης της πολιτείας A. Cuomo, επιβεβαιώνοντας 7.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo απηύθυνε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, ισχυρή έκκληση για βοήθεια προς τους επαγγελματίες του τομέα υγείας άλλων πολιτειών, να μεταβούν στην πολιτεία του και να βοηθήσουν το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας λόγω του νέου κορωνοϊού, που έχει ήδη σκοτώσει πάνω από 1.200 ανθρώπους.
«Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα να μας βοηθήσετε στη Νέα Υόρκη», είπε ο Cuomo κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο Jacob Javits στο Μανχάταν.
«Χρειαζόμαστε βοήθεια».
Ο κυβερνήτης τόνισε πως 66.497 άνθρωποι εξετάστηκαν ως σήμερα 30 Μαρτίου και βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην Νέα Υόρκη, 7.000 περισσότεροι από χθες Κυριακή 29/3, και πως 1.218 Νεοϋορκέζοι έχουν πεθάνει από τον ιό, μια αύξηση από τους 965 θανάτους που σημειώθηκαν ως χθες.
Απηύθυνε έκκληση για ενότητα και διακομματική συνεργασία στην μάχη κατά του ιού.
Υποσχέθηκε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Νέας Υόρκης θα ανταποδώσουν τη χάρη, προσφέροντας βοήθεια σε άλλα μέρη της χώρας που ίσως χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον.
«Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν κόκκινες και μπλε πολιτείες, δεν υπάρχουν κόκκινα και μπλε θύματα. Είναι κόκκινα, άσπρα και μπλε.
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις», είπε.
Όπως τόνισε, συμφωνεί με τον πρόεδρο Donald Trump ότι η μάχη του νέου κορωνοϊού παρομοιάζεται με πόλεμο.
Τόνισε πως δεν θέλει να μπει σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση μαζί του, όχι γιατί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί, αλλά γιατί το θεωρεί αντι-αμερικανικό στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.
«Δεν είναι ότι δεν θέλω να εμπλακώ, αλλά επειδή νομίζω ότι είναι ακατάλληλο, είναι αντιπαραγωγικό και αντι-αμερικανικό», δήλωσε ο Cuomo και συμπλήρωσε «Ξεχάστε την πολιτική! Έχουμε μια εθνική κρίση. Βρισκόμαστε σε πόλεμο.»
«Οπότε, ας δράσουμε με αυτό τον τρόπο», ανέφερε.
Λίγο νωρίτερα σήμερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν πως τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 140.940, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε και έφτασε τους 2.405.
Στον προηγούμενο απολογισμό του, το Σαββατοκύριακο, το CDC έκανε λόγο για 122.653 κρούσματα και 2.112 θανάτους σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι προκαταρκτικοί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κάθε πολιτεία.
Ο απολογισμός που ανακοίνωσε σήμερα 30/3, το CDC αφορά περιπτώσεις που συλλέχθηκαν μέχρι τις 23:00 ώρα Ελλάδας, χθες βράδυ και ήδη έχουν ξεπεραστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, αφού τα συνολικά κρούσματα έφτασαν τα 153.246 και οι θάνατοι τους 2.828 εκ των οποίων οι 790 εντοπίζονται στην Νέα Υόρκη.
Image

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης