Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Στρατηγική επιλογή του ομίλου να στηρίξει τους πελάτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό

tags :
Μεγάλου (Πειραιώς): Στρατηγική επιλογή του ομίλου να στηρίξει τους πελάτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό
Θα στηρίξουμε όλους τους πελάτες, ιδιώτες κι επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού, τόνισε ο Χρ. Μεγάλου.

H Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει κεφαλαιακό «μαξιλάρι» 2,3 δισ. ευρώ και είναι στρατηγική επιλογή του ομίλου να στηρίξει τους πελάτες της (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού, ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2019.
«Στόχος μας είναι να βγούμε όλοι, κοινωνία, οικονομία, επιχειρήσεις και τράπεζες, με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες εξ ου και η κυβέρνηση αλλά και το τραπεζικό σύστημα λαμβάνουν μέτρα στήριξης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος εκτίμησε πως «το β’ εξάμηνο του 2020 υπό την προϋπόθεση ότι η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπερασθεί σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να μετριάσει τις συνέπειες και να απορροφήσει το σοκ».
Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω κρατικών εγγυήσεων. «Το σχέδιο, το οποίο θα γίνει νόμος του κράτους, βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης και με βάση τις εγγυήσεις θα μπορούσαν να δοθούν μέσω μόχλευσης νέα δάνεια για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, ποσό που είναι πιθανό να αυξηθεί».
Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, από το συνολικό δανειακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου (47,6 δισ. ευρώ), σοβαρές επιπτώσεις λόγω του κορωνοϊού εκτιμάται ότι θα δεχτεί το 19%, ήτοι δάνεια 8,8 δισ. ευρώ.
Από αυτά, 5 δισ. ευρώ αφορούν σε επιχειρήσεις και 3,8 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά.
Από τα επιχειρηματικά δάνεια των 5 δισ. ευρώ, επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν δανεισμό 1,2 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, έχουν ήδη απευθυνθεί στην τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης