Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Τα χειρότερα έπονται για την Ευρωζώνη - Καταρρέει το οικονομικό κλίμα

Capital Economics: Τα χειρότερα έπονται για την Ευρωζώνη - Καταρρέει το οικονομικό κλίμα
Το οικονομικό κλίμα υποχώρησε στις 94,5 μονάδες τον Μάρτιο από 103,4 του Φεβρουαρίου
Τα χειρότερα έπονται για την Ευρωζώνη, εκτιμά η CapitalEconomics, σχολιάζοντας τη μεγάλη επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο, υπό το βάρος της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω επιδείνωση τον Απρίλιο, καθώς επεκτείνεται το lockdownστις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Το οικονομικό κλίμα υποχώρησε στις 94,5 μονάδες τον Μάρτιο από 103,4 του Φεβρουαρίου, βάζοντας απότομο φρένο στην ανοδική τάση που είχε καταγραφεί από τον Νοέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1985, όταν άρχισε η επίσημη καταγραφή στοιχείων, με τις 94,5 μονάδες να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2013.
Σύμφωνα με την Capital Economics, τα στοιχεία του Απριλίου αναμένεται να δώσουν μια σαφέστερη εικόνα της κλίμακας των οικονομικών ζημιών, λόγω του κορωνοϊού.
Με το lockdown πιθανώς να γίνεται ακόμη ασυτηρότερο σε ορισμένες χώρες και να παρατείνεται για αρκετές εβδομάδες σχεδόν παντού, οι διψήφιες τριμηνιαίες μειώσεις του ΑΕΠ θεωρούνται βέβαιες για το 2ο τρίμηνο του 2020. 
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ΑΕΠ θα ανακάμψει αρκετά γρήγορα το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν η οικονομία φθάσει στο επίπεδο που θα μπορούσε να επιτύχει αν δεν είχε υποστεί το σοκ από την τρέχουσα κρίση.


Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης