Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία το βάρος της κρίσης θα το σηκώσουν οι πλούσιοι, στις ΗΠΑ οι φορολογούμενοι

Στη Ρωσία το βάρος της κρίσης θα το σηκώσουν οι πλούσιοι, στις ΗΠΑ οι φορολογούμενοι
Ο Putin προωθεί ένα πρόγραμμα ανακούφισης, το οποίο εστιάζει στους ανθρώπους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
Οι πλούσιοι της Ρωσίας θα σηκώσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος Vladimir Putin, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που ο λογαριασμός θα βαρύνει τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με άρθρο του Unz Review, πρόκειται για μία λύση που θα υποστήριζαν και οι περισσότεροι Αμερικανοί, αν τους δινόταν η επιλογή.
Αντ 'αυτού, το Κογκρέσο ενέκρινε ένα πακέτο κινήτρων ύψους 2 τρις. δολαρίων, για το οποίο ο Αμερικανός φορολογούμενος θα είναι απόλυτα υπεύθυνος.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι η νέα νομοθεσία περιέχει 500 δισ δολάρια, τα οποία η Federal Reserve θα χρησιμοποιήσει ως κεφαλαιουχική βάση για δανεισμό 4,5 τρις. δολαρίων. Αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά τοξικών ομολόγων στην αγορά εταιρικών ομολόγων. Σύμφωνα με το άρθρο, ο ιός ήταν απλώς η άμεση αιτία που οδήγησε τα εταιρικά ομόλογα στην κατάρρευση.
Το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και χρόνια και όλοι στην οικονομική κοινότητα (συμπεριλαμβανομένης της Fed, της BIS και του ΔΝΤ) γνώριζαν ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν η αγορά καταρρεύσει.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Αμερικανός είναι ότι το Κογκρέσο πμόλις πέρασε ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει τον πιστωτικό κίνδυνο για 4,5 δις. εταιρικής… λάσπης στο εθνικό χρέος. 
Μία διάσωση τέτοιοι μεγέθους μπορεί να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ(η Fitch έχει ήδη προειδοποιήσει), να στείλει τα επιτόκια στο φεγγάρι, να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα για τα επόμενα χρόνια και να ανοίξει το δρόμο για μια μακρά και οδυνηρή πτώση.
Οι πολυσυζητημένες επιταγές των 1200 δολ. για ανέργους, είναι απλώς μια τακτική που χρησιμοποιείται για να αποκρύψει το γιγαντιαίο ripoff που συμβαίνει ακριβώς κάτω από τις μύτες μας.
Στον αντίποδα, ο Putin εφαρμόζει ένα πιο λογικό σχέδιο.
Προωθεί ένα πρόγραμμα ανακούφισης, το οποίο εστιάζει στους ανθρώπους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Για να το στηρίξει, θα αυξήσει τη φορολογία για όσους είναι σε θέση να σηκώσουν αυτό το βάρος.
Η πρόθεση του Putin δεν είναι να απομυζήσει τους πλούσιους ή να προχωρήσει σε αναδιανομή του πλούτου.
Απλώς αναζητά τον καταλληλότερο τρόπο διαμοιρασμού τους κόστους μιας απρόβλεπτης κρίσης.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο πολύ κακές επιλογές και διάλεξ τη δε΄πυτερη, όχι επειδή είναι αριστερός και μισεί την ελεύθερη αγορά, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται ότι σε μία περίοδο εθνικής κρίσης, οι άνθρωποι που μπορούν, πρέπει να πληρώσουν.
Είναι ζήτημα δικαιοσύνης.
«Πρέπει να λάβουμε επιπλέον μέτρα, καταρχάς για να διασφαλίσουμε την κοινωνική προστασία των πολιτών, τα εισοδήματά τους και τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν εκατομμύρια εργαζομενους», τόνισε ο Putin στο διάγγελμά του προς τον λαό της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης