Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Κίνα ψεύδεται - Τουλάχιστον 40 φορές περισσότερα τα κρούσματα κορωνοϊού

tags :
Βρετανία: Η Κίνα ψεύδεται - Τουλάχιστον 40 φορές περισσότερα τα κρούσματα κορωνοϊού
Η Κίνα έχει παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες κιτ δοκιμών και μάσκες σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτά δεν δουλεύουν...
Η Κίνα καλύπτει την πλήρη έκταση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα πράγματα μπορεί να είναι 40 φορές χειρότερα από ό,τι αναφέρει το κομμουνιστικό κράτος.
Αυτό ανέφεραν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης, με την Daily Mail να αναφέρει ότι "ο Β. Johnson έχει ειδοποιηθεί από επιστημονικούς συμβούλους ότι τα επίσημα δηλωμένα στατιστικά στοιχεία της Κίνας σχετικά με τον αριθμό των περιπτώσεων κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι κατά 15 έως 40 φορές χειρότερα".
"Υπάρχει μια αηδιαστική καμπάνια παραπληροφόρησης και είναι απαράδεκτη", ανέφερε μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή στη Daily Mail.
"Η [κινεζική κυβέρνηση] γνωρίζει ότι έχουν αυτά τα άσχημα στοιχεία, και αντί να τα κοινοποιήσουν, λένε ψέματα".
Η βρετανική κυβέρνηση επίσης "πιστεύει ότι η Κίνα επιδιώκει να οικοδομήσει την οικονομική της δύναμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας με «εξευτελιστικές προσφορές βοήθειας» σε όλο τον κόσμο».
Η Κίνα έχει παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες κιτ δοκιμών και μάσκες σε όλο τον κόσμο.
Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι δεν δουλεύουν.
"Στην Ισπανία, η οποία έχει σήμερα τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού στον κόσμο, η κυβέρνηση αγόρασε 640.000 πακέτα ταχείας δοκιμής από την Κίνα και τη Νότια Κορέα".
"Οι ειδικοί όμως σύντομα ανακάλυψαν ότι οι δοκιμές που αγόρασε από την κινεζική εταιρία Bioeasy είχαν εντοπίσει μόνο σωστά τα περιστατικά κορωνοϊού κατά 30%", σύμφωνα με την El Pais.
"Η Τσεχική Δημοκρατία αγόρασε επίσης 150.000 πακέτα ταχείας δοκιμής από την Κίνα και έχει επίσης βρει προβλήματα".
"Ένας γιατρός που χρησιμοποίησε τις δοκιμές διαπίστωσε ότι το 80% των κιτ ήταν ελαττωματικό και έχει επιστρέψει πίσω στις συμβατικές εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες είναι σημαντικά πιο αργές στη διαδικασία".
Άλλες χώρες όπως η Τουρκία και η Γεωργία, καθώς και η Ολλανδία ανέφεραν προβλήματα με τις δοκιμές και τις μάσκες.
Από τότε που άρχισε η επιδημία τον Δεκέμβριο, έχει αναγνωριστεί ότι η Κίνα ψεύδεται για τους πραγματικούς αριθμούς.
Μια επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι αν η Κίνα ενεργούσε νωρίτερα για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό, τότε η περαιτέρω εξάπλωση θα μπορούσε να αποφευχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου και δεν θα είχε γίνει παγκόσμια πανδημία.
Έχει καταστεί σαφές ότι οι πρώτες περιπτώσεις του κινεζικού ιού αναφέρθηκαν στα μέσα του Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πρώτο άλμα του ιού από ζώα σε ανθρώπους πιθανότατα συνέβη τον Οκτώβριο στην πόλη Wuhan.
Αντί να ενεργήσει αμέσως, η κινεζική κυβέρνηση περίμενε μέχρι τις 23 Ιανουαρίου πριν εκδώσει εντολές απομόνωσης στα 11 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Wuhan.
Το κομμουνιστικό κράτος εργάστηκε επίσης για την καταστολή και την τιμωρία των γιατρών και των επιστημόνων που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν, ισχυριζόμενο ότι δεν υπάρχουν "στοιχεία" για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Καθώς το κομμουνιστικό κράτος χαλάρωσε τις εντολές του lockdown, τέθηκαν περαιτέρω ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σύμφωνα με την Daily Mail

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης