Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategic Culture: Τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού ευνοούν μόνο τους πλούσιους

Strategic Culture: Τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού ευνοούν μόνο τους πλούσιους
Οι πιο διεφθαρμένες βιομηχανοποιημένες χώρες θα βιώσουν μια μαζική εισροή κεφαλαίων
Μέχρι τώρα τα σημάδια, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ότι ο κόσμος που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ανισότητα πλούτου, μέσα σε κάθε έθνος, από ό, τι υπήρχε πριν από αυτό.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του Strategic Culture Foundation, η οποία επιχειρεί να καταδείξει πως θα είναι ο κόσμος στη μετά κορωνοϊού εποχή.
Όπως διαπιστώνει, οι δισεκατομμυριούχοι ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα διάσωσης των κυβερνήσεων.
Και επειδή οι δισεκατομμυριούχοι χρηματοδότησαν τη σταδιοδρομία των επιτυχημένων πολιτικών που κέρδισαν έδρες στη χώρα τους, οι απαιτήσεις αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ικανοποιηθούν.
Μόνο τα λιγότερο διεφθαρμένα έθνη θα είναι σε θέση να ανακάμψουν πλήρως από την τρέχουσα πανδημία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα κόμμα, οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ισχυρίζεται καν ότι ανησυχεί για την αύξηση της ανισότητας του πλούτου μετά το 1980.
Αλλά το άλλο κόμμα, οι Δημοκρατικοί, προσποιούνται.
Και έτσι το Κογκρέσο των ΗΠΑ επεξεργάστηκε μια συμφωνία που και τα δύο μέρη θεωρούν ότι είναι ένα «ισορροπημένο» νομοσχέδιο διάσωσης, διότι θα διασώσει τόσο τις μεγάλες εταιρίες όσο και το κοινό - τους εργαζόμενους (ειδικά αυτούς απολύονται τώρα).
Λόγω των τεράστιων προσδοκιών προς τους δισεκατομμυριούχους, οι δημοσιονομικές δαπάνες της κυβέρνησης θα ξεπεράσουν τον έλεγχο και τελικά το νόμισμα θα βυθιστεί σε αξία, γεγονός που θα επιφέρει μια παγκόσμια ύφεση που θα είναι ακόμη χειρότερη από εκείνη του 1929.
Ορισμένες κυβερνήσεις θα βρουν τρόπους να εθνικοποιήσουν τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων και ίσως και εκατοντάδων εκατομμυριούχων για να χρηματοδοτήσουν τις συνεχιζόμενες ανάγκες του κοινού και θα υπάρξει ένας αγώνας από πολλούς να μεταφερθούν σε χώρες όπου θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να δωροδοκήσουν αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους ώστε να παράσχουν ασφαλές καταφύγιο για τον συσσωρευμένο πλούτο τους.
Οι πιο διεφθαρμένες βιομηχανοποιημένες χώρες θα βιώσουν μια μαζική εισροή κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης