Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Στόχος οι πανελλαδικές εξετάσεις να γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο, όποτε και αν ανοίξουν τα σχολεία

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Στόχος οι πανελλαδικές εξετάσεις να γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο, όποτε και αν ανοίξουν τα σχολεία
Μόνη περίπτωση οι εξετάσεις να γίνουν Σεπτέμβριο, είναι εάν οι ειδικοί απαγορεύσουν οι υποψήφιοι να είναι στην ίδια αίθουσα είπε η κα.Κεραμέως
Τη θέση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης τους, στις αρχές Ιουνίου διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Ακόμη και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν, δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους.
Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Κεραμέως, αναφέροντας πως η προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν  οι εξετάσεις το Σεπτέμβριο.
«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι.
Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι» τόνισε η υπ.Παιδείας.
«Όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.
Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη» υποστήριξε η κα.Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS