Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο 0,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ισπανία: Στο 0,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία θα διαμορφωθεί στο 0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (30/3) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο 0,4%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3%, έναντι πτώσης -0,1% τον Φεβρουάριο του 2020.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος αποτελεί μέτρο σύγκρισης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος κατά 0,2% έναντι αύξηση 0,9% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,4%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον Φεβρουάριο.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η INE, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2020, έναντι ετήσιας αύξησης +1,7% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης