Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση η επανεκκίνηση της οικονομίας

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση η επανεκκίνηση της οικονομίας
Θα έχει δυσκολίες η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γαεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η επόμενη μέρα αναμφισβήτητα θα έχει δυσκολίες για την ελληνική οικονομία.
«Όταν με το καλό περάσει ο ιός έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας.
Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο, η ζημιά είναι πραγματική» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.
Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, ο κ.Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως αυτή δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τους.
«Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας» είπε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως όσοι είναι σε αναστολή εργασίας όταν η επιχείρηση ανοίξει και πάλι θα είναι στις θέσεις τους.
Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο υπουργός εξέφρασε τη θέση πως αυτά δεν ενέχουν αυταρχισμό δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να παρθούν.
«Τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS