Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν μπορεί να σταματήσει η χώρα λόγω του κορωνοϊού

tags :
Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν μπορεί να σταματήσει η χώρα λόγω του κορωνοϊού
Ο κόσμος θέλει να δουλέψει, ας μείνουν σπίτι οι άνω των 65 ετών ανέφερε ο Bolsonaro
Τη θέση ότι η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί λόγω του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, J. Bolsonaro εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις ενστάσεις του προκειμένου να θέσει σε καραντίνα την χώρα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα.
Ο Bolsonaro  αψήφησε για ακόμη μια φορά χθες Κυριακή τις συστάσεις της ίδιας της κυβέρνησής του με σκοπό να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και βγήκε να συναντήσει κατοίκους στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.
«Αυτό που διαπιστώνω συζητώντας με τον κόσμο είναι πως θέλει να δουλέψει.
Αυτό που λέω από την αρχή είναι ας προσέχουμε, οι μεγαλύτεροι από 65 ετών ας μείνουν σπίτι» ανέφερε ο Bolsonaro.
Την ίδια στιγμή πάντως αναφέρονται 3.904 κρούσματα στη Βραζιλία ενώ 101 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Ο Bolsonaro δεν παύει να υποβαθμίζει την επιδημία της ασθένειας COVID-19, που αποκαλεί «γριπούλα», και επικρίνει με σφοδρότητα τα μέτρα περιορισμού τα οποία εφαρμόζουν οι τοπικές αρχές, ειδικά οι κυβερνήτες των πολιτειών Σαν Πάολο και Ρίο ντε Ζανέιρο, που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία.
«Αυτός ο περιορισμός, αν συνεχιστεί έτσι, με τον αριθμό των [ανθρώπων που θα βρεθούν στην] ανεργία, πολύ σύντομα θα μας προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα που θα χρειαστούν χρόνια για να λύσουμε.
Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει, αν σταματήσει θα γίνουμε Βενεζουέλα» είπε ο Bolsonaro.
Σημειώνεται ότι ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε στην κυβέρνηση του Bolsonaro να διαδίδει μηνύματα που εναντιώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης