Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Αποφυλακίζονται πάνω από 400 κρατούμενοι για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός

Λιβύη: Αποφυλακίζονται πάνω από 400 κρατούμενοι για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός
Αποφυλακίζονται πάνω από 400 κρατούμενοι στη Λιβύη για να μην εξαπλωθεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης ανακοίνωσε ότι αποφυλακίζονται περισσότεροι από 400 κρατούμενοι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.
Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα πέντε κρούσματα της ασθένειας στη πόλη Μιζράτα, ανεβάζοντας στους οκτώ τους ασθενείς σε όλη τη χώρα.
Για να μην εξαπλωθεί ο ιός στις φυλακές, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι 466 κρατούμενοι στην Τρίπολη.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) που εδρεύει στην πρωτεύουσα, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, όπως για παράδειγμα η χορήγηση αμνηστίας σε κρατούμενους που έχουν εκτίσει πάνω από τη μισή ποινή τους, σε ηλικιωμένους ή ασθενείς.
Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch χαιρέτισε αυτήν την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την "ένα πρώτο θετικό βήμα", αλλά κάλεσε τη Λιβύη να λάβει και άλλα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού τόσο στις φυλακές όσο και στα κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.
"Αν η ασθένεια Covid-19 εξαπλωθεί στη Λιβύη, το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί έναν μεγάλο αριθμό ασθενών", εξήγησε η Χάνα Σάλεχ, ερευνήτρια της HRW για τη Λιβύη.
Η GNA, αλλά και η παράλληλη κυβέρνηση που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη –η οποία ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ– έχουν λάβει προληπτικά μέτρα εδώ και εβδομάδες: έκλεισαν τα σχολεία, όλα τα καταστήματα εκτός από αυτά που πωλούν τρόφιμα, τους χώρους συνάθροισης (συμπεριλαμβανομένων των λαϊκών αγορών), ακόμη και τις ιδιωτικές κλινικές.
Η GNA ανακοίνωσε επίσης απόψε ότι παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία από αύριο Δευτέρα θα ξεκινά στις 14.00 και θα τελειώνει την επόμενη ημέρα στις 7 το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης