Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Το κράτος θα δώσει τις λύσεις που πρέπει μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες

Χαρδαλιάς: Το κράτος θα δώσει τις λύσεις που πρέπει μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες
«O μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι»,  τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς
«Το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, μετά το πέρας της σύσκεψης στη Σμίνθη του δήμου Μύκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο δήμαρχος της περιοχής, ο αρμόδιος περιφερειάρχης και όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απομόνωσης του Εχίνου λόγω κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  «ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι», ενώ διαβεβαίωσε ότι «το κράτος είναι έτοιμο, θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το νοσοκομείο, το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει.
Για την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί φοιτητές  σε Ξάνθη και Ροδόπη, οι οποίοι έχουν επιστρέψει από την Τουρκία, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «δεν κάνουμε τίποτα άλλο απ’ ό,τι κάνουμε σε όλη την Ελλάδα».
Όπως εξήγησε «πριν από τρεις ημέρες, τα παιδιά που φέραμε για επαναπατρισμό από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, όλα βρίσκονται σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία της Αθήνας.
Στα παιδιά (σ.σ. σε Ξάνθη και Ροδόπη) υπάρχουν σήμερα τέσσερα συνεργεία που έχουν έρθει από την Αθήνα με ελικόπτερο, θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ, αύριο θα βγουν τα τεστ (αποτελέσματα) και αυτοί που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί τους δίνουμε τη δυνατότητα να παραμείνουν αν θέλουν στο ξενοδοχείο ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Όσοι είναι από τον Εχίνο, όμως, και αν είναι αρνητικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο εφόσον θέλουν, γιατί όταν μιλάμε για καραντίνα σημαίνει κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει».
Κληθείς να απαντήσει εάν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, ο κ. Χαρδαλιάς αφού σημείωσε ότι «οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα» και πως «κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις», είπε  «βήμα βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του».
Υπογράμμισε  πως «όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνες και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μύκης,  Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ευχαρίστησε εκ νέου τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά κι τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο για τη συμπαράσταση σε όλη αυτή τη δοκιμασία, αλλά και τους κατοίκους του Εχίνου και των υπόλοιπων χωριών διότι βοηθούν με τη στάση τους στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.
Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρ. Μέτιος, ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη μάχη.
Ο συντονισμός των υπηρεσιών του κράτους, της Περιφέρειας, του δήμου ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε είναι η πρώτη προϋπόθεση. Θεωρώ ότι τα αντιμετωπίζουμε.
Υπάρχουν βέβαια θέματα που προκύπτουν και είμαστε καθημερινά στην προσπάθεια αυτή ώστε να αντιμετωπίζουμε όσα προκύπτουν».
Ακόμη, ο κ. Μέτιος, σε ερώτηση σχετικά με το αν αναμένονται κι άλλοι φοιτητές από την Αδριανούπολη, είπε ότι «μέχρι χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε 150 φοιτητές κι ένα μωρό (από ζευγάρι φοιτητών) σε τρία ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης