Σε νέα φάση η επιδημία κορωνοϊού στη Μόσχα - Οι κάτοικοι αγνοούν τις εκκλήσεις για περιορισμό

Σε νέα φάση η επιδημία κορωνοϊού στη Μόσχα - Οι κάτοικοι αγνοούν τις εκκλήσεις για περιορισμό
Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας
Σε μία νέα φάση εισήλθε η επιδημία του κορωνοϊού δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyannin, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων υπερέβη τα 1.000 με τους πολλούς κατοίκους  να βγαίνουν έξω παρά τις εκκλήσεις να μείνουν στα σπίτια τους.
Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από το Σάββατο (28/3/2020) και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο Vladimir Putin.
Ωστόσο, τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι βγήκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης χθες και πολλοί ηλικιωμένοι διένυσαν μεγάλες αποστάσεις με το τεράστιο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο Sobyannin.
«Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εισέλθει σε μια νέα φάση. Περισσότερα από 1.000 κρούσματα της ασθένειας έχουν ήδη καταγραφεί στη Μόσχα. Κανείς δεν είναι προστατευμένος από τον ιό», έγραψε ο δήμαρχος Μόσχας.
«Το παράδειγμα των αξιολύπητων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, ακόμη και της Νέας Υόρκης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, είναι μπροστά στα μάτια όλων.»
Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534.
Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS