Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Johnson σε Βρετανούς για κορωνοϊό: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

Επιστολή Johnson σε Βρετανούς για κορωνοϊό: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν
«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε», τονίζει ο B. Johnson
«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας B. Johnson, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, όπως μεταδίδει το BBC.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας B.Johnson, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, υπογραμμίζει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί.
Ειδικότερα, στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά  και αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες, σημειώνει ότι «εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή» και «δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».
«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει «αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε πλέον τους 1.121, καθώς 260 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το Σάββατο 28/3, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 17.312 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, επισημαίνει το BBC.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης