Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων των πολιτών σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και Κονέτικατ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων των πολιτών σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και Κονέτικατ
O αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 124.664 και των νεκρών σε 2.191
Στους 2.191 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 124.664, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Μεταξύ των νεκρών και ένα μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους , όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο 28/3 οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.
Πλέον, οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη.
Με τους αριθμούς των θυμάτων του ιού και των κρουσμάτων καθημερινά να αυξάνονται, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump  γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ και ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.
 «Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο D. Trump  μέσω Twitter..
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σε ταξιδιωτική οδηγία, τονίζουν ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης