Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναστέλλει την παραγωγική της λόγω κορωνοιού η χαλυβουργία Sovel στον Αλμυρό Βόλου

Αναστέλλει την παραγωγική της λόγω κορωνοιού η χαλυβουργία Sovel στον Αλμυρό Βόλου
Sovel και Α' ΒΙΠΕ Βόλου που κατασκευάζει πάνελ έβαλαν λουκέτο χωρίς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους
Μία από τις πιο μεγάλες και ανθούσες ελληνικές βιομηχανίες, η «SOVEL» αναστέλλει την παραγωγική της διαδικασία για ένα μήνα εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοιού.
Η εταιρεία, που αποτελεί θυγατρική εταιρία της Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα και είναι μία από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της χώρας, ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θέτει σε διαθεσιμότητα τους 370 εργαζομένους της στον τομέα της παραγωγής, την οποία σταματά για ένα μήνα και μέχρι το τέλος Απριλίου.
Επίσης, η SOVEL ανακοίνωσε ότι όλο το διοικητικό προσωπικό και οι μηχανικοί μπαίνουν σε εκ περιτροπής εργασία, για έναν μήνα, αρχής γενομένης από τις 2 Απριλίου.
Παράλληλα με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου ανέφερε ότι «στον Βόλο ακόμα μία εταιρεία στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου, που κατασκευάζει πάνελ, έβαλε λουκέτο, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή εάν θα ανοίξει ξανά».
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ε.Κ. Βόλου, που ήδη δέχεται -και παρεμβαίνει- πληθώρα καταγγελιών και στην περιοχή μας, για καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας, με πρόσχημα τις ρυθμίσεις για τον κορωνοϊό, καλεί τους εργαζόμενους, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τα συνδικαλιστικά όργανα και τις αρμόδιες εποπτικές Υπηρεσίες.
Οι ωμές δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» κυβερνητικών στελεχών ότι «οι επιπτώσεις για την Ελλάδα δεν τελειώνουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης», προϊδεάζουν τους εργαζόμενους για τις μελλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης.
Ποιες είναι αυτές; Οι εργαζόμενοι τις ξαναγεύτηκαν στο πετσί τους, στα δέκα χρόνια των μνημονίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης