Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πιθανή καραντίνα δύο εβδομάδων σε New York, New Jersey και Connecticut

tags :
Trump: Πιθανή καραντίνα δύο εβδομάδων σε New York, New Jersey και Connecticut
Πρόκειται για τις περιοχές, που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο στις ΗΠΑ από τον  κορωνοϊό
Υπό εξέταση βρίσκεται η επιβολή μίας καραντίνας δύο εβδομάδων σε Νέα Υόρκη, New Jersey και Κονέκτικατ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump το Σάββατο (28/3/2020).
Πρόκειται για τις περιοχές, που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ από τον  κορωνοϊό.
«Σκεφτόμαστε ορισμένα πράγματα: Κάποιοι θα ήθελαν να δουν την Νέα Υόρκη σε καραντίνα επειδή είναι ένα τοπόσημο ... Μπορεί να μην χρειαστεί να το κάνουμε, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια στιγμή θα επιβάλλουμε καραντίνα, δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, πιθανότατα στο New Jersey και σε ορισμένα μέρη του Κονέκτικατ », δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς αναχώρησε από το Λευκό Οίκο.
«Δεν θέλω να το κάνω, αλλά ίσως χρειαστεί», είπε ο πρόεδρος.
Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Στους 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι συνομίλησε με το Trump  αλλά δεν αναφέρθηκαν στο θέμα της καραντίνας.
Ο Cuomo παραδέχθηκε, πως δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα σημάνει μία τέτοια καραντίνα.
Από το Σάββατο (28/3) το πρωί, η Νέα Υόρκη έχει αναφέρει 519 θανάτους λόγω κορωνοϊού και 4.635 νέα κρούσματα καθιστώντας την,  την Πολιτεία με τις περισσότερες περιπτώσεις της νόσου στις ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της Νέας Υόρκης και στις άλλες δύο πολιτείες τα κρούσματα του Covid -19 αυξάνονται συνεχώς.
Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.
«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα.
Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης