Χαρδαλιάς: Υπό προϋποθέσεις ο επαναπατρισμός ελλήνων για να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός

Χαρδαλιάς: Υπό προϋποθέσεις ο επαναπατρισμός ελλήνων για να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός
Από αύριο (29/3) έως τις 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία και τη Γερμανία
Τον επαναπατρισμό ελλήνων μόνο για πολύ ειδικούς λόγους κι όχι όλων των κατοίκων εξωτερικού, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή (28/3) ενημέρωση των ΜΜΕ.
Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή (29/3) στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία ενώ για τις επιστροφές ελλήνων τόνισε ότι θα γίνονται μόνο για τρεις κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό διαφορετικά θα τεθεί σε κίνδυνο ο συνολικός πληθυσμός.
Ετσι στις κατηγορίες αυτές ανήκουν όσοι:
-Χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση
-Δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού ή απώλεια μίσθωσης)
-Είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Η ανακοίνωση της ΥΠΠ για την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από Ολλανδία και Γερμανία προς Ελλάδα

Με την 5η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.
Συγκεκριμένα από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά την Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS