Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από την Volkswagen: Η εταιρία διατρέχει σοβαρό οικονομικό κίνδυνο

Προειδοποίηση από την Volkswagen: Η εταιρία διατρέχει σοβαρό οικονομικό κίνδυνο
Η Volkswagen παραδέχτηκε ότι χάνει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κάθε εβδομάδα, λόγω της δραματικής μείωσης της παραγωγής.
Η Volkswagen διατρέχει σοβαρό οικονομικό κίνδυνο προειδοποιεί η εταιρία με την διοίκηση να επαναλαμβάνει για 3η φορά εντός λίγων ημερών ότι η καραντίνα διεθνώς πλήττει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Volkswagen έχει αναφέρει ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας εάν η πανδημία του κορωνοϊού δεν τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.
Η Volkswagen παραδέχτηκε ότι χάνει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κάθε εβδομάδα, λόγω της δραματικής μείωσης της παραγωγής.
Ο διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess δήλωσε στις 26 Μαρτίου ότι η εταιρεία δεν πραγματοποιεί πωλήσεις εκτός της Κίνας και εξετάζει τρόπους για την επανέναρξη της παραγωγής που δεν θα δημιουργούσαν κίνδυνο στο προσωπικό.
Πρέπει να επανεξετάσουμε την παραγωγή: η πειθαρχία που υπήρχε στην Κίνα δεν έχει επιτευχθεί στην Γερμανία… Κίνα και Κορέα και άλλα ασιατικά κράτη, έθεσαν το  πρόβλημα υπό έλεγχο εάν το πετύχει και η Γερμανία μπορεί να αποτραπούν οι χιλιάδες απολύσεις.
Η Volkswagen δεν πραγματοποιεί πωλήσεις και δεν έχει έσοδα εκτός της Κίνας και έχει υψηλό επίπεδο σταθερού κόστους περίπου 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις προς το παρόν.
Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της VW, Frank Witter, ζήτησε από την ΕΚΤ να συνεχίσει να επιταχύνει τις αγορές βραχυπρόθεσμου χρέους.
Η VW είναι ένας από τους πιο τακτικούς εταιρικούς εκδότες εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο βυθίστηκαν.
Ως αποτέλεσμα της καραντίνας σε πολλές χώρες και ξεκινώντας από τις 6 Μαρτίου, η εταιρεία ανέφερε ότι οι συνολικοί όγκοι πωλήσεων των οχημάτων στις ΗΠΑ άρχισαν να μειώνονται σημαντικά και σήμερα καταγράφουν πτώση 50-70% με βάση τις φυσιολογικές επιδόσεις αντίστοιχων φυσιολογικών μηνών
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης