Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jacque Delors: Η ΕΕ κινδυνεύει από την έλλειψη αλληλεγγύης - Το μικρόβιο επανέρχεται

Jacque Delors: Η ΕΕ κινδυνεύει από την έλλειψη αλληλεγγύης - Το μικρόβιο επανέρχεται
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και υπέρμαχος της ενωμένης Ευρώπης προειδοποιεί για θανάσιμο κίνδυνο
Τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την έλλειψη αλληλεγγύης υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Jacque Delors.
Σε μια σπάνια συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μεγάλος υπέρμαχος της Ενωμένης Ευρώπης ο Γάλλος πρώην πολιτικός μετά το ναυάγιο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για την έκδοση ομολόγου για τον κορωνοιό προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση οτι " το κλίμα που φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και η έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο".
Ο Jacque Delors διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και πρόεδρος της Κομισιόν για μια δεκαετία από το 1985 έως το 1995.
Στα 94 του χρόνια έχοντας πλέον αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική επανήλθε για να διατυπώσει τις ανησυχίες του.
Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της Ένωσης και την απόκρισή της απέναντι στην πανδημία, ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης όπου εκδηλώθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στους 27, ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και εκείνες του Νότου ο Delors δήλωσε ότι "το μικρόβιο επανέρχεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης