Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση του κορωνοιού στις ΗΠΑ - Πρώτη σε κρούσματα διεθνώς με 136 χιλ. και 2.381 νεκρούς – Τα μέτρα θα ισχύσουν έως 30 Απριλίου

Επίθεση του κορωνοιού στις ΗΠΑ - Πρώτη σε κρούσματα διεθνώς με 136 χιλ. και 2.381 νεκρούς – Τα μέτρα θα ισχύσουν έως 30 Απριλίου
Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα του κορωνοιού στις ΗΠΑ
(upd12) Ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοιού στις ΗΠΑ και πλέον έχουν φθάσει στα 138 χιλ,  κατατάσσοντας την χώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 2.388 άνθρωποι,  με την Νέα Υόρκη να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος και να δίνει μάχη για την περίθαλψη των ασθενών.
Η αύξηση των κρουσμάτων είναι εντυπωσιακή, καθώς πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ δεν πήραν έγκαιρα μέτρα.
Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα κρίνουν και την τελική απόφαση του αμερικανού Προέδρου D. Trump για το εάν δηλαδή θα προχωρήσει σε καθολικό ή μερικό lockdown.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump, αν και στις 28 Μαρτίου 2020 ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι λόγω της επιδείνωσης σε κρούσματα και νεκρούς σχεδιάζει να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε New York, New Jersey και στο Connecticut, γνωστοποίησε ότι τελικώς δεν εξετάζεται αυτό το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες αυτές και ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «αυστηρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.
 «Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο D. Trump  μέσω Twitter.
Ταυτόχρονα ο αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 30 Απριλίου 2020 αποδεικνύοντας ότι τα αρχικά σχέδια να ανοίξει η αμερικανική οικονομία 12 Απριλίου δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Έτσι, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.
Την ίδια στιγμή ο Fauci ο επικεφαλής του Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ ανέφερε ότι μπορεί να πεθάνουν 100 με 200 χιλιάδες αμερικανοί από τον Κορωνοιό και να μολυνθούν εκατομμύρια.
Μάλιστα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σε ταξιδιωτική οδηγία, τονίζουν ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).

965 νεκροί στη Νέα Υόρκη - 2.381 σε ολόκληρη τη χώρα

Ο αριθμός των νεκρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 237 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 965 αφότου ξέσπασε η επιδημία
, ανακοίνωσε την  Κυριακή (29/3/2020) ο κυβερνήτης Andrew Cuomo.
Στην Πολιτεία καταγράφηκαν επίσης 7.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.
Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η Νέα Υόρκη είναι η Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ.
Στους 2.381 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 135.499, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο John Hopkins.
Μεταξύ των νεκρών και ένα μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο 28/3 οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.
Πλέον, οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη.
Το σύστημα υγεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται στα όρια του ενώ ακολουθούν με μεγάλα προβλήματα η Νέα Ορλεάνη και το Ντιτρόιτ.
Οι γιατροί έχουν επισημάνει τις ελλείψεις σε απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα.

Fauci: Μπορεί να πεθάνουν πάνω από 200.000 Αμερικανοί - Δεν χρειάζεται καραντίνα

Την εκτίμηση ότι, η ταξιδιωτική οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων από τη Νέα Υόρκη και τις πολιτείες του New Jersey και Connecticut θα είναι αρκετή εξέφρασε ο επικεφαλής του Κέντρου Λοιμώξεων των ΗΠΑ Anthony Fauci.
Όπως δήλωσε ο περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τις τρεις πολιτείες είναι αρκετός και δεν χρειάζεται η καραντίνα, δήλωσε ο Αμερικανός επιστήμονας, τονίζοντας πως ταυτίζεται με την άποψη που εκφράζει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Μιλώντας στο CNN,  ο Fauci, τόνισε ότι πολλές χιλιάδες Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον κοροναϊό.
«Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό αυτό σε 100.000-200.000 θανάτους», σημείωσε.
Ο Fauci πρόσθεσε ότι εκατομμύρια στη χώρα θα μπορούσαν να προσβληθούν από την ασθένεια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/USFRIDAYTHREE.png?itok=3u8_Oly5

Ο Covid 19 χτυπά την Αμερικανική οικονομία

Οι ΗΠΑ ως η σημαντικότερη οικονομία του πλανήτη που αντιστοιχεί στο 48% του διεθνούς ΑΕΠ και με την Wall να αποτελεί την σημαντικότερη χρηματιστηριακή αγορά, με όρους οικονομίας εύλογα όλος ο πλανήτης έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump υπέγραψε το πακέτο στήριξης των 2 τρισεκ. δολαρίων που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του αμερικανικού ΑΕΠ στα 22 τρισεκ. ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και αυτό το πακέτο να μην είναι επαρκές.
Κομβικό σημείο για τις ΗΠΑ είναι η εξάπλωση της νόσου του κορωνοιού καθώς η επιθετική αύξηση εσχάτως μόνο προβληματίζει είναι ένα πολύ κακό σημάδι.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να τον ενημερώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται κάθε Πολιτεία για να αποφασίσει εντός της νέας εβδομάδας εάν θα επιβάλλει καθολικό ή μερικό lockdown.
Εάν υπάρξει καθολικό lockdown στην αμερικανική οικονομία τότε η ύφεση θα φθάσει στο -20% στο β΄ τρίμηνο και η Wall Street θα καταρρεύσει σε νέα χαμηλά.
Οι αγορές τρέμουν στην ιδέα του lockdown.
Η κυβέρνηση Trump βλέπει ότι δεν μπορεί να αποφύγει την δραματική κατάσταση, το καλύτερο σενάριο είναι οι περισσότερες πολιτείες να τεθούν σε καθολική καραντίνα lockdown με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου.
Ο Trump έχει αναφέρει ότι η Αμερική δεν μπορεί να κλείσει, αλλά όπως διαπιστώνεται σε όλο τον πλανήτη που σχεδόν 3 δισεκ. άνθρωποι είναι σε κάποιας μορφής καραντίνα… ίσως να αποδειχθεί μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός.
Η απόφαση των ΗΠΑ για καθολική ή μερική καραντίνα θα είναι ισχυρός καταλύτης για την παγκόσμια οικονομία.
Πάντως η ταχύτητα με την οποία κινούνται οι κυβερνήσεις και ειδικά η αμερικανική με το πακέτο των 2 τρισεκ. αποδεικνύει πανικό και φόβο, απέναντι στον εχθρό τον κορωνοιό.
Ο Trump θα πρέπει να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς εάν δεν κλείσει την αμερικανική οικονομία ο κίνδυνος για χιλιάδες θανάτους θα αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο Trump θα πρέπει να αξιολογήσει και τις επερχόμενες εκλογές στις 4 Νοεμβρίου καθώς εάν οι ΗΠΑ υποστούν σοκ θα μπορούσε αυτό το συμβάν να καθορίσει και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τι ζητάει από τις Πολιτείες ο αμερικανός Πρόεδρος
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/TL%201.png?itok=-NGiGREN

Στη δικαιοσύνη το λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ για να μείνουν ανοικτά τα οπλοπωλεία στην Καλιφόρνια

Κάτοχοι όπλων, έμποροι όπλων και οργανώσεις υπεράσπισης της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας προσέφυγαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εμποδίσουν τις αρχές της Καλιφόρνιας να κλείσουν τα οπλοπωλεία, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η προσφυγή στρέφεται εναντίον του Δημοκρατικού κυβερνήτη Gavin Newsom, ο οποίος διέταξε τον περιορισμό των κινήσεων του πληθυσμού της πολιτείας, με εξαίρεση  τη λειτουργία «απαραίτητων υποδομών», αφήνοντας στους σερίφηδες των διαφόρων κομητειών την διακριτική ευχέρεια να συμπεριλάβουν ή όχι τα οπλοπωλεία σε αυτή την κατηγορία.
«Οι υποκειμενικές πολιτικές απόψεις είναι άσχετες μπροστά στην εξής αλήθεια: τα οπλοπωλεία με άδεια είναι εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη, διότι εγγυώνται την τήρηση ενός δικαιώματος κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα. Τελεία», αναφέρεται στο κείμενο της προσφυγής σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας αυτής των δυτικών ΗΠΑ.
Πάντως, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, εναντίον του οποίου στρέφεται επίσης η προσφυγή, έκρινε την Πέμπτη 26/3 ότι τα οπλοπωλεία πρέπει να κλείσουν.
Οι προσφεύγοντες, όπως το πανίσχυρο λόμπι των όπλων NRA, αν και χαρακτηρίζουν «αξιοσημείωτη» την εξελισσόμενη υγειονομική κρίση, επιχειρηματολογούν ότι δεν αποτελεί «δικαιολογία» για την παραβίαση της δεύτερης τροπολογίας του Συντάγματος, που εγγυάται, όπως υποστηρίζουν , το δικαίωμα της οπλοφορίας.
Απεναντίας, σημειώνουν πως «οι πωλητές όπλων και πυρομαχικών ασκούν ίσως τη σημαντικότερη εμπορική δραστηριότητα, καθώς επιτρέπουν στους Καλιφορνέζους να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, τους δικούς τους και τις ιδιοκτησίες τους.
Στο μεταξύ, το Τέξας, το Οχάιο και το Μίσιγκαν έχουν χαρακτηρίσει «απαραίτητη» τη λειτουργία τους, ενώ οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι, που αποτελούν επίκεντρο της πανδημίας, έχουν διαφορετική θέση.
Οι υποστηρικτές των περιορισμών στην πώληση όπλων προειδοποιούν κατά του αυξημένου κινδύνου δυστυχημάτων και αυτοκτονιών, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες δέχονται εντολή να μείνουν στα σπίτια τους, όπου υπάρχουν όπλα.
Σημειώνεται ότι από το ξέσπασμά της, πολλοί Αμερικανοί έσπευσαν σε οπλοπωλεία για να προμηθευτούν όπλα ή πυρομαχικά, ενώ το 2019 έχασαν τη ζωή τους 40.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ εξαιτίας της χρήσης πυροβόλων όπλων, από τους οποίους οι 24.000 αυτοκτόνησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης