Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – Αϊτή: Απήχθη διευθυντής νοσοκομείου - Οι αρχές παρακολουθούν την υπόθεση

Κορωνοϊός – Αϊτή: Απήχθη διευθυντής νοσοκομείου - Οι αρχές παρακολουθούν την υπόθεση
Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή του Jerry Bitar
Απήχθη ο διευθυντής ενός από τα κορυφαία νοσοκομεία της Αϊτής και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος αποφάσισε να αναστείλει την υποδοχή ασθενών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η χώρα  βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διπλή απειλή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της κλιμάκωσης της δράσης συμμοριών.
Ο Δρ. Jerry Bitar, χειρουργός, απήχθη την Παρασκευή 27/3, λίγη ώρα μόλις αφού αναχώρησε από το σπίτι του για το Νοσοκομείο Μπερνάρ Μεβ (Hôpital Bernard Mevs) στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε εργαζόμενη στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος, η οποία ανέφερε ότι «το προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να μην υποδεχθεί άλλα νέα κρούσματα προς το παρόν.
Θα συνεχίσουμε φυσικά να φροντίζουμε τους νοσηλευόμενους».
Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή του Jerry Bitar, ο οποίος διοικεί το νοσοκομείο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του.
Το προσωπικό του νοσοκομείου φώναζε συνθήματα αξιώνοντας να απελευθερωθεί, ενώ έκκληση απηύθυναν και ΜΜΕ της Αϊτής.
Οι αρχές παρακολουθούν στενά την υπόθεση, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Μπερνάρ Μεβ, που διαθέτει μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν φροντίζει αυτή τη στιγμή ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, όμως θα κληθεί αναλάβει τέτοια περιστατικά αν όπως φοβούνται πολλοί,  η ασθένεια COVID-19 εξαπλωθεί στη χώρα της Καραϊβικής.
Ήδη, οι αρχές της Αϊτής έχουν επιβεβαιώσει 8 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και ο πρόεδρος Jovenel Moise κήρυξε την περασμένη εβδομάδα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διέταξε να κλείσουν τα σχολεία, τα εργοστάσια και οι χώροι λατρείας, απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης