Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει κάθε επενδυτής να προσέχει

MarketWatch: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει κάθε επενδυτής να προσέχει
Τι πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές
Όταν η αγορά δείχνε σημάδια κούρασης ή άγχους, προεξοφλεί κάποιο πρόβλημα.
Aυτό έχουν υπόψη όλα τα στελέχη και πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες.
Μετοχές αξίας περίπου 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκαν τόσο από τον ιδρυτή της Amazon και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο Jeff Bezos όσο και από άλλα ανώτατα στελέχη εταιρειών, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, μολύνοντας την αμερικανική οικονομία.
Μάλιστα, όπως λέγεται, με αυτήν τους την κίνηση απέφυγαν απώλειες ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στις περισσότερες πωλήσεις προέβη ο Jeff Bezos, ο οποίος πούλησε μετοχές αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Amazon την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2020.
Με αυτή την κίνηση ο Αμερικανός μεγιστάνας εξοικονόμησε 317 εκατομμύρια δολάρια.
Ο κορωνοϊός, η πανδημία που εμφανίστηκε στην επαρχία Wuhan της Κίνας, έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία και τις χρηματιστηριακές αγορές.
Ως εκ τούτου ορισμένα από αυτά τα σημάδια είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Ανεστραμμένη καμπύλη απόδοσης

Μια ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, η οποία συμβαίνει όταν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια υπερβαίνουν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, είναι ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για την οικονομία και έτσι θεωρείται ότι είναι ένας καλός υφεσιακός δείκτης.
Image
Διευρυμένη καμπύλη υψηλής απόδοσης

Όταν μειώνεται η ρευστότητα, οι επενδυτές τείνουν να εγκαταλείπουν επενδύσεις που ενέχουν ρίσκο, παρά τη μεγάλη απόδοση που μπορεί να έχουν.
Τέτοιες αποδόσεις έχουν συνήθως ομόλογα και μετοχές στην περιοχή junk.
Image
Δείκτης VIX

Ο δείκτης VIX ερμηνεύεται και έχει χαρακτηρισθεί επίσης και ως “ένα μέτρο φόβου του επενδυτή” από πολλές επιστημονικές μελέτες και χρησιμοποιείται από τους traders ως δείκτης συναισθήματος.
Μια υψηλή τιμή του δείκτη υποδεικνύει έντονη αβεβαιότητα στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και βραχυπρόθεσμη μελλοντική μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά.
Image
Πτώση στην καταναλωτική πίστη

Μια πτωτική τάση στην κατανάλωση προειδοποιεί για μια μείωση των ελαστικών δαπανών, η οποία μπορεί να προκαλέσει οικονομική επιβράδυνση.
Image
Δεικτοβαρή assets

Aπότομες και αιφνιδιαστικές στην αξία ενός asset, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και πρέπει να τυγχάνουν προσοχής.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης