Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Ελβετία: Στους 197 οι νεκροί, πάνω από 12.000 τα κρούσματα, 112 νέοι θάνατοι, 1.172 νέα κρούσματα στην Ολλανδία

Κορωνοϊός - Ελβετία: Στους 197 οι νεκροί, πάνω από 12.000 τα κρούσματα, 112 νέοι θάνατοι, 1.172 νέα κρούσματα στην Ολλανδία
Ανέρχονται οι νεκροί και τα κρούσματα σε Ελβετία και Ολλανδία, ήπια μέτρα λαμβάνει η Σουηδία, σε καραντίνα 14 ημερών οι επαναπατριζόμενοι Σλοβένοι
Συνεχώς ανερχόμενος βαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών στην Ευρώπη.

Ελβετία

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 197 σήμερα 27 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, από τους 161 χθες.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 12.161 από 10.714 χθες.
Η ελβετική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι επιστρατεύει τη στρατονομία και ένα στρατιωτικό τάγμα προκειμένου να βοηθήσουν τους τελωνειακούς να περιορίσουν την είσοδο σύνορα με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Ολλανδία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 1.172, ήτοι 16%, και ανέρχεται πλέον σε 8.603, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, όπου καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ολλανδία από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 546.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) επισημαίνει στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την επιδημία, ότι η αύξηση του ρυθμού διασποράς του ιού δείχνει να μειώνεται.
Όπως σημειώνει, ελπίζει να είναι σε θέση "σε λίγες ημέρες" να πει, εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ αυτών της κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου.

Σλοβενία

Σε καραντίνα, διάρκειας 14 ημερών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με ιατρική παρακολούθηση, θα μπαίνουν οι Σλοβένοι που επαναπατρίζονται από χώρες υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, 41 Σλοβένοι που επαναπατρίστηκαν από τη Μαδρίτη μπήκαν σε καραντίνα, σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Βέλιενε, η οποία διατέθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους Σλοβένους που θα επιστρέψουν, με έκτακτη πτήση, αύριο, από τη Μαδρίτη.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Σλοβενία αυξήθηκε σε εννέα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανήλθαν σε 632. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 70 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε διάρκεια μίας ημέρας.

Σουηδία

Εχοντας επιλέξει την ήπια αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού χωρίς την λήψη περιοριστικών μέτρων, αντίθετα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία είχε διατηρήσει μέχρι σήμερα την οικονομία της εν λειτουργία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των 50 ατόμων, αφού προηγουμένως είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων.
«Εκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφάσισε τον περιορισμό των συγκεντρώσεων στα 50 άτομα, έπειτα από σύσταση της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας σήμερα το πρωί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.
Οι παραβάτες του περιοριστικού μέτρου κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μηνών.
«Αν δεν υπάρχει ανάγκη να ταξιδέψετε, μείνετε στο σπίτι.
Είναι σοβαρό αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο σουηδός πρωθυπουργός, ενώ στην χώρα έχουν καταγραφεί 92 θάνατοι και 3.046 κρούσματα της επιδημίας Covid-19.
Παρά την κρίση, η Σουηδία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, διατήρησε ανοικτά τα σχολεία, τα καφέ και τα εστιατόρια και ενθάρρυνε τους κατοίκους να συνεχίσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Οι αρχές καλούσαν τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ακολουθήσουν τις συστάσεις της κυβέρνησης, όπως για εργασία εξ αποστάσεως, παραμονή στο σπίτι για τους ασθενείς, την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και την παραμονή στο σπίτι για τους άνω των 70 ετών.
Ενω η στρατηγική αυτή της ήπιας αντιμετώπισης επικρίθηκε από πολλούς ειδικούς στην Σουηδία και το εξωτερικό, οι σουηδικές αρχές απαντούσαν ότι τα δρακόντεια μέτρα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης