Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για παράταση 75 ημερών για τις επιταγές

tags :
Μίχαλος: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για παράταση 75 ημερών για τις επιταγές
Κατά 75 ημέρες αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών για πληττόμενες επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών
Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση 75 ημερών για την πληρωμή επιταγών, όμως θα πρέπει να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση, ιδιαίτερα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες ενδεχομένως δεν θα λήξουν το προβλεπόμενο από τη νέα ρύθμιση διάστημα, δηλαδή από σήμερα έως την 31η Μαΐου.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος δήλωσε: «Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση 75 ημερών για την πληρωμή επιταγών από τους εκδότες τους, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα, αναμφίβολα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Άλλωστε αυτό επιτάσσει και η αρνητική συγκυρία στην αγορά, λόγω της κατάρρευσης πολλών επιχειρήσεων, από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Και βέβαια ήταν και ένα από τα βασικά αιτήματα των Επιμελητηρίων.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση.
Και εστιάζω στις λεγόμενες μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες ενδεχομένως δεν θα λήξουν το προβλεπόμενο από τη νέα ρύθμιση διάστημα, δηλαδή από σήμερα έως την 31η Μαΐου.
Και για τις επιταγές αυτές, που θα λήξουν σε μεταγενέστερο χρόνο, θα πρέπει να ισχύσει η παράταση των 75 ημερών για την πληρωμή τους.
Γιατί η αγορά ακριβώς με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και στις τράπεζες υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μεταχρονολογημένες επιταγές.
Θα πρέπει λοιπόν να προβλεφθούν τρόποι, ώστε οι τράπεζες που κατέχουν αυτές τις επιταγές -τις μεταχρονολογημένες- να συνεργαστούν για να έχει και ουσιαστικό αποτέλεσμα η θετική κατά άλλα πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης