Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Τολμηρή η αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία - Επεξεργαζόμαστε τη στρατηγική εξόδου από την κρίση

tags :
Dombrovskis: Τολμηρή η αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία -  Επεξεργαζόμαστε τη στρατηγική εξόδου από την κρίση
O Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η ΕΕ επεξεργάζεται τη στρατηγική εξόδου από την κρίση
Για τολμηρή αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία του κορωνοϊού, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis.
Μιλώντας στο Bloomberg, o Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η ΕΕ επεξεργάζεται τη στρατηγική εξόδου από την κρίση και εξακολουθεί να εργάζεται για μία συντονισμένη απάντηση απέναντι στον ιό.
Οι 27 χώρες της ΕΕ δέχθηκαν χθες Πέμπτη, έπειτα από πιέσεις της Ιταλίας, να εξετάσουν σε διάστημα 15 ημερών πιο σθεναρά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ύφεση στην οικονομία που προβλέπεται λόγω της covid-19.
«Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σοβαρότητα των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης της covid-19 και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με πνεύμα αλληλεγγύης», τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από το Eurogroup να «παρουσιάσει τις προτάσεις του σε διάστημα δύο εβδομάδων» ώστε να «ενισχυθεί η απάντηση με νέες δράσεις (…) δεδομένων των εξελίξεων», να δοθεί «κοινή απάντηση».
Την υποβολή των νέων προτάσεων επέβαλαν η Ιταλία και η Ισπανία: αξίωσαν μια «ισχυρή και επαρκή» οικονομική αντίδραση από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ.
Στη διάρκεια της συνόδου, η Ρώμη απείλησε να αρνηθεί να προσυπογράψει το κοινό ανακοινωθέν, αν οι υπόλοιπες χώρες δεν λάμβαναν υπόψη τους το αίτημά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης