Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Αιφινιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα λόγω κορωνοϊού - Στο 4,4% από 5,15%

tags :
Ινδία: Αιφινιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα λόγω κορωνοϊού - Στο 4,4% από 5,15%
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας αποφάσισε τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης
Σε αιφινιδαστική μείωση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε σήμερα (27/3) η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη χώρα και να διατηρήσει τη σταθερότητα στην οικονομία.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ινδίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης, στο 4,4% έναντι 5,15% προηγουμένως, ενώ παράλληλα μείωσε το επιτόκιο reverse repo κατά 90 μονάδες βάσης, στο 4%.
Η Επιτροπή έλαβε τη σχετική απόφαση για το βασικό επιτόκιο με τέσσερις ψήφους υπέρ και δύο κατά, καθώς τα δύο μέλη που ψήφισαν κατά επιθυμούσαν μείωσαν του επτιοκίου κατά 50 μονάδες βάσης.
«Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική διευκόλυνσης για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αναζωογονήσει την ανάπτυξη και να μετριάσει τις επιτπώσεις του COVID-19 στην οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Reserve Bank of India.
Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση της RBI έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων οικονομικής στήριξης ύψους 22,5 δισ. δολ. από την κυβέρνηση, καθώς και μετά από την έναρξη του lockdown στη χώρα, το οποίο θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης