Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην ώρα του ο αγωγός αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας κόντρα στον Covid 19

tags :
Στην ώρα του ο αγωγός αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας κόντρα στον Covid 19
Παραδίδει εγκαίρως η Σωληνουργεία Κορίνθου σωλήνες 62 χιλιομέτρων
Χωρίς καθυστερήσεις προχωρά το έργο κατασκευής του  διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας συνολικού προϋπολογισμού 220 εκ ευρώ  καθώς η Σωληνουργεία Κορίνθου μέλος του ομίλου Cenergy (Βιοχάλκο) ολοκλήρωσε εντός του χρονοδιαγράμματος την παραγωγή σωλήνων συνολικού μήκους 62 χιλιομέτρων.
Ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις των σωλήνων μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. 
Το συνολικό κόστος των σωλήνων που θα αγοραστούν από τη Σωληνουργεία Κορίνθού ανέρχεται σε 58,2 εκ ευρώ
Το έργο σύμφωνα με την κοινοπραξία ICGB που έχει την ευθύνη της ολοκλήρωσης του αγωγού θα συνεχιστεί κανονικά καθώς εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στα εργοτάξια. Την υλοποίηση του έργου από κατασκευαστικής πλευράς έχει αναλάβει η JP Άβαξ
Το έργο θα συνδέσει τους αγωγούς μεταφοράς αερίου της Ελλάδας από την Κομοτηνή και της Βουλγαρίας από τη Σταρα Ζαγορά και το συνολικού μήκος του αγωγού διασύνδεσης θα είναι 182 Km ενώ η ολοκλήρωση του έργου προσδιορίζεται εντός του 2020.
Η ανάπτυξη, χρηματοδότηση και κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου IGB, γίνεται με ευθύνη της κοινοπραξίας ICGB AD που θα είναι και ο κύριος του αγωγού.
Η κοινοπραξία ICGB AD συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την κρατική βουλγαρική εταιρία Bulgarian Energy Holding EAD και την ελληνική εταιρία ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε. (50% ΔΕΠΑ και 50% Edison), με ποσοστό συμμετοχής 50% για καθένα μέτοχο.
Το έργο ICGB συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης (ΕΕΠΑ).

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης