Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράκ: Δύο ακόμη ρουκέτες έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

tags :
Ιράκ: Δύο ακόμη ρουκέτες έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης
Νέες ρουκέτες έπεσαν σήμερα (26/3) εναντίον στόχων ξένων συμφερόντων στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης,
Νέες ρουκέτες έπεσαν σήμερα (26/3) εναντίον στόχων ξένων συμφερόντων στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες απομακρύνουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ εξαιτίας της ανησυχίας για την πανδημία του κορωνοϊού.
2.500 εκπαιδευτές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, σχεδόν το ένα τρίτο των στρατευμάτων που βρίσκονται στο Ιράκ, έχουν αναχωρήσει ή πρόκειται να αναχωρήσουν.
Την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα ξένα στρατεύματα που στάθμευαν στη βάση αλ Κάιμ στα σύνορα με τη Συρία αναχώρησαν. Σήμερα το ίδιο συμβαίνει στη βάση αλ Καγιάρα στο βόρειο Ιράκ, η οποία θα παραδοθεί στον ιρακινό στρατό.
Πλήρης ή μερική αποχώρηση
Η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν ανακοινώσει ότι αποσύρουν από το Ιράκ μόνο τους εκπαιδευτές, ενώ θα διατηρήσουν το «απαραίτητο προσωπικό», η Γαλλία αποσύρει τους 200 στρατιώτες της όπως η Τσεχία και άλλες 30 χώρες.
Ο συνασπισμός διαβεβαιώνει ότι είχε συντονίσει τις κινήσεις αυτές εδώ και μήνες και ότι απλώς επιτάχυνε τη διαδικασία εξαιτίας της εξάπλωσης της covid-19 από την οποία έχουν μολυνθεί περίπου 350 Ιρακινοί και έχουν πεθάνει 29.
Όμως ο διεθνής συνασπισμός έχει γίνει στόχος τους έξι τελευταίους μήνες και ρουκετών.
Σήμερα δύο ρουκέτες έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης όπου βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια καθώς και η αμερικανική πρεσβεία.
Από τις εκτοξεύσεις αυτές δεν υπήρξαν θύματα, αλλά πρόκειται για την 26η επίθεση εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι φιλοϊρανοί στο Ιράκ δεν έχουν σταματήσει να διεξάγουν εκστρατεία για την εκδίωξη των Αμερικανών από τη χώρα, κυρίως μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη από την Ουάσινγκτον στις αρχές Ιανουαρίου.
Για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από το ΙΚ για τις δυνάμεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης