Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι της Nestle θα πληρώνονται κανονικά, παρά το stop στην παραγωγή

Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι της Nestle θα πληρώνονται κανονικά, παρά το stop στην παραγωγή
H Νestle στέκεται αρωγός στους υπαλλήλους της που πλήττονται από τον κορωνοϊό
Οι υπάλληλοι της Nestle, της μεγαλύτερης βιομηχανίας τροφίμων στον κόσμο, θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά, παρά το στοπ που έχει μπει στην αλυσίδα παραγωγής λόγω του κορωνοϊού.
Η ελβετική εταιρεία, μάλιστα, ανακοίνωσε πως προσωρινά πρόκειται να κάνει και αύξηση στον μισθό των εργαζομένων της που εργάζονται στη διανομή και την τροφοδοσία κατά 3 δολάρια την ώρα.
Επίσης, θα δώσει μπόνους σε υπαλλήλους που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση και οι μισθωτοί που πλήττονται θα λάβουν κανονικά τη μισθοδοσία τους για περίοδο τριών μηνών, δήλωσε η εταιρεία, η οποία απασχολεί 29.000 άτομα.
Ο ανταγωνιστής της Nestle, Unilever, δήλωσε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 ότι θα πληρώσει κανονικά τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης για διάστημα έως και τριών μηνών, ενώ θα επιταχύνει τις πληρωμές για τους μικρούς και μεσαίου μεγέθους προμηθευτές.
Η Nestle, από την άλλη, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό για να παρέχει στον ανθρωπιστικό οργανισμό προμήθειες, ενώ πρόκειται να χορηγήσει 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τρόφιμα, νερό και προϊόντα ιατρικής διατροφής σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης