Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά το «άλμα» στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο +1,76% και τα 1.662,2 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά το «άλμα» στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο +1,76% και τα 1.662,2 δολ. ανά ουγγιά
Η ιστορική αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο
Κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (26/3) ο χρυσός, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς το «άλμα» που σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 ενισχύεται κατά +1,76% στα 1.662,20 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -1,43% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,59 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα υψηλά τριών ετών, καθώς καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,97% στις 100,02 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 3,28 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ το Υπουργείο.
Μάλιστα, η άνοδος των αιτήσεων ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν κατά 2,5 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Julius Baer, Carsten Menke, «εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον χρυσό, καθώς ο αντίκτυπος στην οικονομία από την κρίση του κροωνοϊού ενισχύει τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της OANDA, Craig Erlam, τονίζει ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος υποβάθμισης για τον χρυσό παραμένει η πιθανότητα επανάληψης των απότομων sell offs στις αγορές».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -2,74% στα 2.186 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2020 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1,28% στα 735,95 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης