Στο 2,1% η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δ' 3μηνο του 2019

Στο 2,1% η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το δ' 3μηνο του 2019
Τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Οικονομικών Αναλύσεων επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η αμερικανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (26/3) η Υπηρεσία Οικονομικών Αναλύσεων, επιβεβαιώνοτνας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση, έναντι ανάπτυξης 2,1% το τρίτο τρίμηνο και έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων επίσης στο 2,1%.
Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αύξησης 2,1% το τρίτο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη κατά 1,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο δείκτης PCE διαμορφώνεται στο 1,3% έναντι 2,1% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο 1,2%.
Η αύξηση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο αντικατοπτρίζει τη θετική συνεισφορά του PCE, των εξαγωγών, των πάγιων επενδύσεων στις κατοικίες και των κυβερνητικών δαπανών», αναφέρει η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, η Υπηρεσία αναφέρει ότι «η επί τα βελτίω αναθέωρηση που πραγματοποιήθηκε στον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την υποβάθμιση των στοιχείων για τις κυβερνητικές δαπάνες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS