Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Λανθασμένα αποτελέσματα έδειξαν πάνω από 200 χιλ. τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που αγοράστηκαν από την Κίνα

Τσεχία: Λανθασμένα αποτελέσματα έδειξαν πάνω από 200 χιλ. τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που αγοράστηκαν από την Κίνα
Το 80% των τεστ που αγόρασε η Τσεχία από την Κίνα εμφάνισαν λανθασμένα αποτελέσματα
Σχεδόν το 80% των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που αγόρασε η Τσεχία από την Κίνα εμφάνισαν λανθασμένα αποτελέσματα, όπως αναφέρουν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οστράβα, οι οποίοι δοκίμασαν τα σχετικά τεστ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η γιατρός Pavla Svrčinová, το 80% των 300.000 τεστ ταχείας ανίχνευσης που αγόρασε η χώρα από την Κίνα δε δουλεύουν σωστά, καθώς εμφάνισαν θετικά και αρνητικά αποτελέσμτα τα οποία εν συνεχεία αποδείχθηκαν λανθασμένα.
«Το ποσοστό σφάλματος είναι αρκετά υψηλό», δήλωσε ο κα Svrčinová, διευκρινίζοντας ότι «χρησιμοποιήσαμε αυτά τα τεστ στα άτομα που ήρθαν στα σημεία εξέτασης και αφότου πήραμε τα δείγματα για περαιτέρω έλεγχο πληροφορηθήκαμε για το ποσοστό σφάλματος».
Ως εκ τούτου, ο Τομέας Υγειονομικής Περίθαλψης της χώρας χαρακτήρισε το τεστ ταχείας διάγνωσης ως «αναξιόπιστο», καθώς αποτυγχάνει στο 80% των περιπτώσεων.
Μάλιστα, οι Τσέχοι αξιωματούχοι ανέφεραν την περίπτωση ενός ατόμου το οποίο αρχικά εμφανίστηκε θετικό στον κορωνοϊό και εν συνεχεία πραγματοποίησε άλλο ένα τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα seznamzpravy.cz οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί για ενδεχόμενο λανθασμένων αποτελεσμάτων των τεστ, καθώς τα τεστ ταχείας διάγνωσης δε μπορούν να εντοπίσουν τη μόλυνση όταν αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Από την πλευρά του, το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας τόνισε ότι τα τεστ ταχείας διάγωνσης διαδραματίζουν έναν «υποστηρικτικό ρόλο» στις εξετάσεις, καθώς δε μπορούν να εντοπίσουν τον ιό κατά την πρώτη εβδομάδα μόλυνσης ενός ατόμου.
Μετά από εκείνο το χρονικό διάστημα ο οργανισμός του ατόμου αρχίζει να παράγει αντισώματα στο αίμα του, στα οποία βασίζονται τα τεστ ταχείας διάγνωσης προκειμένου να εμφανίσουν τα αποτελέσματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης