Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Βουτιά» κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στος 95 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: «Βουτιά» κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στος 95 μονάδες ο δείκτης Insee
Ο υποδείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 98 μονάδες
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενος πιέσεις κυρίως από τους κλάδους υπηρεσιών και λιανικού εμπορίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 95 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1980.
Τόσο ο υποδείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών όσο και ο υποδείκτης που σχετίζεται με το λιανικό εμπόριο επιδεινώθηκαν σε μηνιαία βάση, ενώ ο υποδείκτης του κατασκευαστικού κλάδου παρέμεινε σταθερός.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την επιχειρηματική εμπιστοσύνη του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στις 98 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις 93 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη για τις προοπτικές της προσωπικής παραγωγής, καταγράφηκε σημαντική πτώση στις -4 μονάδες, έναντι 7 μονάδων προηγουμένως, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης για τη γενική παραγωγή σημείωσε «βουτιά» στις -33 μονάδες, έναντι 0 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Το συνολικό ισοζύγιο παραγγελιών αυξήθηκε οριακά στις -10 μονάδες, έναντι -11 μονάδων προηγουμένως, ενώ ο υποδείκτης αποθέματος των τελικών προϊόντων παρέμεινε αμετάβλητος στις 3 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης