Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi (Κινέζος πρόεδρος): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον παγκόσμια αγώνα κατά του κορωνοϊού - Η κατάσταση στην Κίνα εξακολουθεί να βελτιώνεται

Xi (Κινέζος πρόεδρος): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον παγκόσμια αγώνα κατά του κορωνοϊού - Η κατάσταση στην Κίνα εξακολουθεί να βελτιώνεται
Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την παγκόσμια μάχη κατά του COVID-19
Τη θέση ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τον παγκόσμια αγώνα κατά του κορωνοϊού διατύπωσε σήμερα (26/3) ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, μέσω επιστολής που έστειλε στον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο Xi Jinping δήλωσε ότι η κατάσταση στην Κίνα γύρω από τον περιορισμό του κορωνοϊού εξακολουθεί να βελτιώνεται, διευκρινίζοντας ότι «η χώρα θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη για την αντιμετώπιση της επιδημίας παγκοσμίως με τον μέγιστο δυνατό τρόπο».
«Η Κίνα θα προσαρμόσει την προσοχή της για την αντιμετώπιση του ιού σύμφωνα με τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και το εξωτερικό», πρόσθεσε ο κ. Xi, ο οποίος τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη μάχη κατά του ιού».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας δήλωσε ότι οι εισαγωγές της χώρας έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του COVID-19, διευκρινίζοντας ότι οι τομείς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερη πλήγμα ήταν αυτοί των ηλεκτρικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού μεταφροών και της ενέργειας.
Παράλληλα, το Υπουργείο δήλωσε ότι η Κίνα σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις αγορές ενεργειακών και αγροτικών προϊόντων το επόμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι το Πεκίνο θα ενθαρρύνει τις τοπικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης για τις πωλήσεις οχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης