Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,64% και τα 26,94 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,64% και τα 26,94 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του -2,82% στα 23,80 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφουν σήμερα Πέμπτη (26/3) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα εντείνει τις ανησυχίες για την άνοδο της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -1,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 26,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,82% στα 23,80 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 2,8 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Υπηρεσίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτού Πετρελαίου, τα οποία έδειξαν πτώση των αποθεμάτων κατά 1,24 εκατ. βαρέλια.
«Οι δυσκολίες παραμένουν για την αγορά πετρελαίου και η αυξανόμενη υπερπροσφορά θα προκαλέσει σύντομα μία κατάσταση από την οποία δε θα μπορεί να κρυφτεί κανείς», επεσήμανε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας του COVID-19, η οποία έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις και έχει οδηγήσει πολλές χώρες σε προσωρινό lockdown.
Σημειώνεται ότι χθες (25/3) η Ινδία, η οποία αποτελεί τη χώρα με την τρίτη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως, έθεσε σε εφαρμογή ένα lockdown 21 ημερών, προκειμένου να περιορίσει την έξαρση του ιού στη χώρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS