ΗΠΑ: Στους 1.031 οι νεκροί – Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα – Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Στους 1.031 οι νεκροί – Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα – Σε συναγερμό η Νέα Υόρκη
Στα 69.171 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 1.031 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, με τους περισσότερους θανάτους (280) να καταγράφονται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 204 το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 69.171, αριθμός που φέρνει τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση παγκοσμίως.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αν και ο κυβερνήτης της Andrew Cuomo έστειλε κάποια μηνύματα αισιοδοξίας, αναφέροντας πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων τα τελευταία 24ωρα έχει επιβραδυνθεί και τονίζοντας ότι «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό».
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης χαιρέτισε την δραστηριοποίηση περίπου 40.000 νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών του χώρου υγείας που είχαν συνταξιοδοτηθεί, αλλά επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, ανακοινώνοντας πως πέρα από την απαγόρευση κυκλοφορίας, αναμένεται να κλείσουν τα δημόσια πάρκα όπου πολλοί πολίτες αθλούνται.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Βόρειας Καρολίνας και της Χαβάη απαίτησαν από την ομοσπονδιακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης να στείλει ειδικές ομάδες προκειμένου να αναπτυχθούν στις περιοχές τους για το ενδεχόμενο μαζικών θανάτων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο μεγάλο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού θα είναι η Πολιτεία της Νέας Ορλεάνης, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφει παγκοσμίως τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.
Σημειώνεται πως έως χθες Τετάρτη 25/3, οι κυβερνήτες τουλάχιστον 21 Πολιτειών που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό πληθυσμό των ΗΠΑ, είχαν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε κυκλοφορία και συναθροίσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS