ΗΠΑ: Ενέκρινε η Γερουσία το ιστορικό σχέδιο των 2 τρις για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

ΗΠΑ: Ενέκρινε η Γερουσία το ιστορικό σχέδιο των 2 τρις για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας
Αύριο Παρασκευή 27/3 η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ το «ιστορικό» σχέδιο που προβλέπει τη διάθεση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ και για την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει σφοδρά αυτό το διάστημα και τις ΗΠΑ.
Η Γερουσία ενέκρινε με 96 ψήφους το νομοσχέδιο και πλέον είναι η σειρά της Βουλής των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν το οικονομικό αυτό πακέτο.
Η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή – την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί - είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 27/3.
Εφόσον εγκριθεί, όπως αναμένεται μια και υπήρξε συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, το κείμενο θα πάει προς έγκριση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις, υποστήριξε πως μόλις το νομοσχέδιο φτάσει στο γραφείο του, θα το υπογράψει αμέσως.
Υπενθυμίζεται πως το πακέτο αυτό προβλέπει τη διάθεση 500 δις δολαρίων για τη στήριξη των βιομηχανιών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό ενώ προβλέπεται και η άμεση πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών εκατομμυρίων Αμερικάνων – κυρίως με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα – με ένα ποσό έως και 3.000 δολαρίων για αντιμετώπιση των πρώτων συνεπειών από την επιδημία.
Παράλληλα θα δοθούν άλλα 350 δις δολάρια για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 250 δις δολάρια για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας και τουλάχιστον 100 δις δολάρια για τη στήριξη των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS