Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στα 6 δισ. τον μήνα το κόστος των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών - Ύφεση το 2020, θα είναι δύσκολη χρονιά

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ):  Στα 6 δισ. τον μήνα το κόστος των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών - Ύφεση το 2020, θα είναι δύσκολη χρονιά
«Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις στην Ευρώπη» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
«Το κράτος θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία» προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, που υποστήριξε πως τα μέτρα στήριξης (επέκταση ΚΑΔ) θα επεκταθούν σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που έδωσε στο Star Kεντρικής Ελλάδας, είπε πως για τον μήνα Απρίλιο το πακέτο της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί ως κρατική εγγύηση προς τις επιχειρήσεις (θα πρέπει να επιστραφεί μετά από πολλά χρόνια).
Όπως δήλωσε, η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επίσης προσδιόρισε στα 6 δισ. ευρώ τον μήνα το κόστος των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών για τα κρατικά ταμεία.
«Χρειαζόμαστε ρευστότητα» υποστήριξε, συμπληρώνοντας:
«Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις στην Ευρώπη, που τις ζητούμε και εμείς συμμετέχοντας σε μία ομάδα 8 χωρών, ούτως ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».
«Θέλω να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι πολύ σύντομα θα κατανοήσουν την ένταση και την έκταση του προβλήματος, ώστε να υπάρχει μία ευρωπαϊκή απάντηση, που θα έχει χαρακτηριστικά αλληλεγγύης.
Ελπίζω πως θα το καταλάβουν συντομότερα παρά αργότερα, ώστε να περιοριστεί το κόστος αυτών των αποφάσεων» συνέχισε.
Αναφέρθηκε σε μία οικονομική κρίση που θα κοστίσει πολύ στην οικονομία της χώρας, «πολύ περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις» και κατέστησε σαφές πως το 2020 θα γυρίσει σε ύφεση και «θα είναι μία δύσκολη χρόνια για την ελληνική οικονομία».
Σε ό,τι αφορά την αναστολή πληρωμής οφειλών, «προς το παρόν σχεδιάζουμε με βάση τα δεδομένα που τώρα έχουμε» είπε.
Σχετικά με το δώρο του Πάσχα «οι επιχειρήσεις που δεν είναι στην περίμετρο της βοήθειας υποχρεούται να το δώσουν» ανέφερε.
Για το θέμα της προσωρινής αναστολής επισήμανε, τέλος, πως η εταιρεία υποχρεούται να κρατήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης