Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νεότερο καρτέλ πετρελαίου στον κόσμο

tags :
Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νεότερο καρτέλ πετρελαίου στον κόσμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις για τη σύναψη μια πετρελαϊκής συμφωνίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις για τη σύναψη μια πετρελαϊκής συμφωνίας, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Dan Brouillette.
Μια τέτοια συμφωνία θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με μια σύμπραξη, η οποία, εξ ορισμού, είναι μια ομάδα ανεξάρτητων φορέων της αγοράς που συμφωνούν να ενεργούν από κοινού για να επηρεάσουν την αγορά κατά τρόπο ευνοϊκό γι 'αυτούς, δηλαδή καρτέλ.
Προς το παρόν, ωστόσο, αυτή είναι μια ιδέα που υποστηρίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump.
Η πιθανότητα να γίνει κάτι περισσότερο είναι ασαφής, σύμφωνα με τον Brouillette.
«Υπάρχουν πολλές, πολλές ιδέες που υπάρχουν στο τραπέζι» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ στο Bloomberg σε συνέντευξή του.
Η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ υπέστη σοβαρό πλήγμα από τον συνδυασμό της επιδημίας του κορωνοϊού και τον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η Σαουδική Αραβία μετά την άρνηση της Ρωσίας να συνεργαστεί σε μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.
Οι παραγωγοί μειώνουν τα σχέδια δαπανών, αναστέλλοντας τις αγορές ιδίων μετοχών και ορισμένοι έχουν ήδη ζητήσει από τους παρόχους υπηρεσιών πετρελαιοπηγών να πραγματοποιήσουν σημαντικές εκπτώσεις στις υπηρεσίες τους.
Η τιμή του Western Texas Intermediate, έχει καταγράψει απώλειες περίπου  60% από την αρχή του 2020.
Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή του πετρελαίου θα μειωθεί περαιτέρω, εκτός εάν οι οικονομικές προοπτικές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο βελτιωθούν αισθητά και γρήγορα.
Αυτή η προοπτική δεν είναι καλή είδηση ούτε για τη βιομηχανία σχιστόλιθου ούτε για τις μεγάλες εταιρίες  στις ΗΠΑ, γεγονός που καθιστά τις κινήσεις της κυβέρνησης Trump όσον αφορά τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία πολύ λογικές.
Αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο.
«Στο πλαίσιο της διαδικασίας δημόσιας πολιτικής, αν θέλετε, οι εταίροι μας αλληλεγγύης συναντιούνται συχνά και μιλάνε για διάφορα θέματα, αλλά δεν έχουμε λάβει απόφαση σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Brouillette στο Bloomberg.
«Κάποια στιγμή θα κάνουμε διπλωματική προσπάθεια.
Αλλά δεν έχουν λάβει αποφάσεις για κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης