Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Άνευ προηγουμένου θα είναι το υφεσιακό σοκ στις χώρες του G-20 λόγω κορωνοϊού

Moody's: Άνευ προηγουμένου θα είναι το υφεσιακό σοκ στις χώρες του G-20 λόγω κορωνοϊού
Σε ύφεση οι χώρες του G20 φέτος, προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης Moody's
Αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές υφεσιακό σοκ θα έρθουν οι χώρες του G-20, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει από το πρώτο μισό του 2020 μέχρι τις αρχές του 2021, σύμφωνα με τη Moody’s.
Οι οικονομίες των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G20) στο σύνολό τους θα βρεθούν σε ύφεση φέτος, λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, προειδοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Οι φορολογικές και νομισματικές αρχές αυξάνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο στήριξης στις οικονομίες τους για να αποφευχθούν οι μόνιμες ζημίες στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αρχές υιοθετούν σημαντικά μέτρα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος αθέτησης υποχρεώσεων.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μεγάλοι.
Συνολικά, οι χώρες αυτές θα παρουσιάσουν συρρίκνωση του ΑΕΠ τους κατά 0,5%.
Στις ΗΠΑ η συρρίκνωση αυτή θα φτάσει το 2% και στην ευρωζώνη το 2,2%.
Η Κίνα, από την άλλη, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ανάπτυξη 3,3%, ποσοστό ωστόσο που θεωρείται πολύ χαμηλό για τη χώρα αυτήν.
Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, προβλέπεται σωρευτική συρρίκνωση κατά το α’ και β’ τρίμηνο του 2020 -5,4% για τη Γερμανία (Aaa), -4,5% στην Ιταλία (Baa3), -4,3% στις ΗΠΑ (Aaa), -3,9% στο Ηνωμένο Βασίλειο (Aa2) και -3,5% στη Γαλλία (Aa2).
Αν και το υποστηρικτικό φορολογικό και τα μέτρα νομισματικής πολιτικής πιθανότατα θα βοηθήσουν στη μερική αποκατάσταση των απωλειών, τα επόμενα τρίμηνα και το 2021, δεν θα υπάρξει πλήρης ίαση των οικονομικών παθογενειών προκαλούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Moodyέχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2020 προς τα κάτω για όλες τις οικονομίες του G-20, με εξαίρεση τη Σαουδική Αραβία (A1 σταθερή), της οποίας η απόφαση να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου σε 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Ιούνιο θα στηρίξει την αύξηση του ΑΕΠ της το 2020.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης