Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στα χνάρια της Ιταλίας, η Ισπανία... με 3.434 θανάτους - Ξεπέρασε και την Κίνα

Κορωνοϊός: Στα χνάρια της Ιταλίας, η Ισπανία... με 3.434 θανάτους - Ξεπέρασε και την Κίνα
Στα 47.610 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού και στην Ισπανία, η οποία κινείται στα χνάρια της πορείας της Ιταλίας, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως.
Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σήμερα Τετάρτη 25/3 εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας.
Συγκεκριμένα, οι νεκροί στην Ισπανία ανήλθαν στους 3.434 νεκρούς έναντι 3.287 που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο τα θύματα στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 738, μια και χθες Τρίτη 24/3 ο συνολικός αριθμός των νεκρών ήταν 2.696.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως η Ισπανία μετρά μετά την Ιταλία, τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Image
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά ανήλθαν σε 47.610 από 39.673 που ήταν χθες Τρίτη 24/3.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, άλλοι 3.166 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ 5.367 άνθρωποι που έχουν νοσήσει, έχουν θεραπευτεί.
Σημειώνεται πως η Ισπανία είναι μετά την Ιταλία, η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κυβέρνηση Sanchez έχει επιβάλλει από τις 14 Μαρτίου περιοριστικά μέτρα τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις συναθροίσεις των πολιτών ενώ σήμερα αναμένεται το Κοινοβούλιο να εγκρίνει την επέκταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 11 Απριλίου.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Fernando Grande – Marlaska είπε ότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να σκεφτεί κανείς την άρση των περιορισμών, την ώρα που η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα θετικά αποτελέσματα των μέτρων θα αρχίσουν να φαίνονται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.
Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης